Om fonden

Innovationsfonden uddeler hvert år midler til nye initiativer, som skaber vækst og arbejdspladser gennem viden.

Sådan kan vi hjælpe dig

I Innovationsfonden tør vi investere i dit projekt, selvom andre måske endnu ikke kan se mulighederne i det: Vi er klar til at tage en chance og løbe en risiko for at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark.

Vi bruger helt bevidst vendingen ’investere’ om de penge, vi skyder i dit projekt:

Vi kræver hverken ejerandele eller at få pengene retur – vi fokuserer på dit projekts muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser. Både før vi investerer og undervejs. Derfor følger vi dit projekt tæt fra start til slut for at sikre, at det danske samfund får udbytte af dit projekt.

Vi vejleder dig også i rettighedsspørgsmål, og vi kan henvise dig til de rette eksperter, når du f.eks. skal tage patent eller sikre dit varemærke.

For os er det vigtigt, at vi er tilgængelige for dig på den måde, du har behov for – at vi er en fond med mindst muligt bureaukrati og med stor risikovillighed.
 

Du kan vælge mellem tre indgange, hvis du vil søge om investering til at udvikle din idé: 

Grand Solutions: Til markante investeringer og længerevarende projekter/partnerskaber med fokus på forskning, udvikling og/eller kommercialisering.

InnoBooster: Til mindre virksomheder, iværksættere og forskere med gode udviklingsplaner.

Talenter: Til dig, der er studerende, nyuddannet eller forsker og ønsker at blive iværksætter eller at få en forskerkarriere i det private.


Vores krav til dig

Vi stiller krav til dig og din forskning, når vi investerer i dit projekt. Du skal vise, at dit projekt har potentiale til at skabe resultater i form af ny viden, vækst og arbejdspladser. Fondens mål er, at det danske samfund får udbytte af de penge, vi investerer i din idé. Det betyder, at dit projekt kan blive stoppet, hvis resultaterne udebliver. Til gengæld geninvesterer vi gerne i dit projekt, hvis det viser sig, at det har et større potentiale end forventet.

En mærkesag for os er ansvarlig forskning og innovation. Derfor stiller vi krav til dit projekt om samfundsengagement, gennemsigtighed, etik og uddannelse af nye forskere og kandidater.

Vi investerer i

  • dit talent
  • din virksomhed
  • dit samarbejde

 - hvis du har viden og idéer til at skabe vækst og arbejdspladser
___________________

___________________

Fondens investeringer
- Grand Solutions
- InnoBooster
- Talenter
___________________
Økonomistyring
___________________

Publikationer
__________________