Hjerteslag

Læger vil sammen med dansk medicovirksomhed undersøge hjerteforstyrrelser ved COVID-19

Nyt dansk studie fra Herlev-Gentofte Universitetshospital skal undersøge, om arytmi - også kaldet hjerterytmeforstyrrelse - hos COVID-19-patienter er en overset komplikation, som øger dødeligheden ved pandemien. Studiet skal laves ved hjælp af ny innovativ hjertemonitoreringsteknologi fra den danske virksomhed Cortrium.

I løbet af de seneste uger er der fra flere hospitaler i Europa blevet rapporteret om et foruroligende højt antal corona-patienter, der er døde af pludselig hjertestop uden forudgående alvorlige lungekomplikationer i løbet af  sygdomsforløbet.

Tilgængelige kinesiske data viser desuden, at der opstod arytmi hos 16,7 procent af 138 indlagte corona-patienter, men det blev dog ikke yderligere klassificeret.

For at undersøge, om hjerterytmeforstyrrelser er en overset komplikation af COVID-19-udbruddet, vil klinisk lektor, læge Morten Lamberts fra Herlev-Gentofte Hospital  i samarbejde med læge og ingeniør Erik S. Poulsen fra den danske medicovirksomhed Cortrium ApS gennemføre en undersøgelse på flere danske hospitaler i løbet af de næste tre måneder.

Formålet med studiet er at give forskere og klinikere viden om, hvorvidt coronavirus påvirker hjerte-aktiviteten og hvilken betydning dette i så fald vil have for patienterne – og behandlingen af dem. 

Det nye studie er blandt andet finansieret af Innovationsfonden via fondens ekstraordinære hasteindsats målrettet kampen mod COVID-19.

COVID-19-patienterne skal i det nye studie undersøges ved hjælp af en ny innovativ hjertemonitor fra  Cortrium. Holter monitoren er uden kabler og let at fastgøre til patienten med kun tre klæbende elektroder. Den automatiske analyse af EKG-optagelsen sparer tid for sundhedsprofessionelle og giver en unik mulighed for at levere videnskabelig dokumentation uden forsinkelse i løbet af de næste tre måneder.

Resultaterne af undersøgelsen vil hjælpe med at guide læger og myndigheder i behandlingen af ​​patienter med COVID-19. 

Den danske producent Ambu A/S sponsorerer undersøgelsen ved at levere langtids-engangselektroder.

Kontakt:

Claus Bildsøe Astrup, Cheif Commercial Officer, Cortrium ApS
+45 31 32 06 49, cba@cortrium.com

Erik S. Poulsen, MD, MSc, Chief Science Officer hos Cortrium ApS
+45 25 82 58 35, erik.poulsen@cortrium.com

 

Om parterne:

  • Herlev-Gentofte Universitetshospital (København)
    Herlev-Gentofte Hospital huser Copenhagen Cardiovascular Research Center med fokus på landsdækkende registerundersøgelser, store kliniske forsøg både uafhængige og i samarbejde med industrien samt innovativ forskning med nye teknologier.
     
    • Klinisk lektor, læge Morten Lamberts, PhD Projektleder for ACOVID-undersøgelsen
      Morten K. Lamberts har en stærk baggrund inden for farmakoepidemiologi og har i stigende grad fokuseret på klinisk anvendelige teknologier. Morten K. Lamberts er nyudnævnt som innovationsambassadør ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet. En position, der inkludere, at facilitere kliniske idéer frem til implementering. Uanset om det er proof-of-concept vejledning eller behov for støtte og finansieringsmuligheder. Det er et centralt aspekt at bygge bro mellem den akademiske og kliniske verden med andre deltagere inden for tekniske universiteter, private virksomheder og store fonde.
       
  • Cortrium ApS
    Cortrium er et dansk medicinsk teknologiselskab, der blev grundlagt i København i 2014. Cortrium udvikler innovativ medicinsk godkendt ambulant EKG-udstyr til langvarig monitorering. Virksomheden tilbyder innovative og brugervenlige løsninger, der er kompatible med både lokal og cloudbaseret analysesoftware. Læs mere om Cortrium og C3+ Holter Monitor på  www.cortrium.com.
     
    • Erik S. Poulsen, MD, MSc, Chief Science Officer hos Cortrium
      Erik Poulsen er læge og har en ingeniørgrad i biomedicinsk teknik. Hewlett Packard (HP) og WIRED (et amerikansk fagmagasin) har anerkendt ham og hans arbejde og har i den forbindelse tildelt ham titlen "Healthcare Reinventor 2017". Dr. Poulsen er bl.a. uddannet fra Singularity University og Harvard Business School og er underviser ved Wharton School of Business. På grund af hans mange års praktiske erfaring, både som læge og ingeniør, ledte han efter en let måde at registrere og analysere hjerterytmer på. Resultatet af hans arbejde er C3+ Holter monitoren.
       
  • Ambu A / S
    Siden 1937 har Ambus idéer skabt effektive løsninger til sundhedssektoren. Vores udstyr spænder over opfindelsen af den første genoplivningspose, Ambu Bag™ og Blue Sensor™-elektroder til en af vores seneste innovationer – aScope™-endoskopet – verdens første fleksible endoskop til engangsbrug. Vores idéer er målrettet vores kunder, hvilket har gjort Ambu til et af verdens mest anerkendte medtech-selskaber. Vores hovedkontor ligger i Ballerup. Ambu har ca. 3,500 ansatte i Europa, Nordamerika, Asien og Stillehavsområdet. Find mere information om Ambu på www.ambu.com eller på LinkedIn.