Prisvindere 2020

Innovationsfondens Priser

Hvert år hylder Innovationsfonden landets mest innovative ildsjæle og banebrydende forskere, som har omsat viden til markant værdi for Danmark. 

Innovationsfondens kerneformål er at understøtte vækst og værdiskabelse i hele landet gennem banebrydende forskning og videnbaseret iværksætteri. Derfor uddeler Innovatiosfonden hvert år en række forsknings- og innovatørpriser, som har til formål at hylde og hædre ekstraordinære forskere og innovatører, som har løst centrale samfundsudfordringer eller på anden vis skabt konkret værdi for Danmark. Priserne synliggør således personerne bag de videnskabelige nybrud som rollemodeller for fremtidige generationer.

Innovationsfonden uddeler i alt tre forskellige priser:

Innovatør Prisen
Prisen hædrer den excellente forsker, opfinder eller team, som gennem ny viden og banebrydende forskning har skabt innovative produkter, processer, services eller markedsgennembrud, som har resulteret i stor konkret og dokumenteret værdi for en eller flere danskbaserede virksomheder. Vinderen af Innovatør Prisen forventes at være en inspirerende rollemodel for den meget værdiskabende forskning i typisk private virksomheder og derved kunne stimulere til yderligere vækst og beskæftigelse i Danmark.

Prisen: Vinderne modtager i alt op til 300.000 kr.

Grand Solutions Prisen
Prisen hædrer et igangværende eller færdiggjort succesfuldt Grand Solutions-projekt. Projekterne og vinderne skal have udmærket sig med en ekstraordinær værdiskabelse og dermed fungere som inspiration for fremtidige forsknings- og innovationsprojekter.

Prisen: Vinderne modtager hver en personlig hæderspris på 200.000 kr. Derudover tildeles samlet 1 mio. kr. til forskningsaktiviteter.

Erhvervsforsker Priserne
Prisen hædrer udvalgte Ervhvervs-PhD’ere eller Postdocs tilknyttet Innovationsfondens talentprogram. Kandidaterne skal have formået at kombinere høj forskningsfaglig indsigt med forretningsforståelse til at skabe mærkbar værdi for virksomheder i Danmark.

Prisen: Vinderne modtager hver en personlig hæderspris på 50.000 kr.

Tidligere års vindere
Se tidligere års vindere af Innovationsfondens priser
Åben sektion, Se tidligere års vindere af Innovationsfondens priser
Kontakt
Har du spørgsmål til Innovationsfondens priser?
Åben sektion, Har du spørgsmål til Innovationsfondens priser?

Lars Winther, Scientific Officer, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5036, mail: lars.winther@innofond.dk

Jens Bomholt, Presse og mediechef, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5045, mail: jens.bomholt@innofond.dk