Startup skovler penge ind under speeddate-workshop i Silicon Valley

De danske iværksættere i Peer-grade blev med deres digitale elev-evalueringssystem udvalgt til at være med i Y Combinator i Silicon Valley – verdens mest prestigefyldte sammenslutning, hvor nye iværksættere kan møde investorer. Det gav pote.

 

28. november 2017

- De kan godt lide idéer, som lyder lidt mærkelige. Da vi sagde, »Vi tror på, at eleverne lærer mere af at rette hinandens opgaver, dermed aflastes underviserne,« så lød idéen åbenbart tilpas mærkelig til, at vi blev udvalgt, fortæller David Kofoed Wind, som har startet Peer-grade.

En mærkelig eller vanvittig idé er selvfølgelig ikke nok til at komme med i Y Combinator – en slags speeddating, hvor start-up og investorer møder hinanden. Man skal være rimelig sikker på, at ens produkt har salgspotentiale, og det tekniske skal også være nogenlunde på plads.

Og med to InnoBooster-investeringer lykkedes for Peer-grade at komme i mål. Investeringerne brugte de på løse to tekniske udfordringer, som var det, der spændte ben for, at evalueringssystemet for alvor vandt indpas på de danske universiteter.

Den ene udfordring handlede om at sikre, at den feedback, eleverne giver hinanden, er korrekt. Den anden gik ud på at kvalitetssikre feedbacken. Begge er afgørende for, at læreren faktisk kan regne med elevfeedbacken og spare tid.

Ved hjælp af statistiske modeller og machine learning-modeller nåede Peer-grade så langt i løsningen af de to udfordringer, at flere universiteter og gymnasier i dag bruger systemet. 

- Det, at vi kunne sige, at mere end 100 lærere og 67.000 elever faktisk allerede bruger systemet, gav nok et ekstra skub i forhold til at komme med i Y Combinator, siger David Kofoed Wind.

I alt 500 virksomheder bliver udvalgt til Y Combinator ud af de 10.000, som søger om en plads.

Peer-grade hentede investeringer for 3,2 millioner kroner under den tre måneder lange iværksætter speeddating i Silicon Valley. Og de falder på et tørt sted. Den sidste Innobooster er nemlig ved at være brugt på at løse de sidste tekniske udfordringer i systemet. Næste skridt er kommercialisering af evalueringsplatformen.

 

Investering

  • InnoBooster 2016
  • 230.000 kr.
  • InnoBooster 2017
  • 1,5 mio. kr. 

Peer-grade

  • I første omgang var Peer-grade primært tiltænkt universiteter, hvor man på flere kurser helt har afskaffet afleveringer, fordi underviserne simpelthen ikke har tid til at rette og give feedback. Med Peer-grade giver de studerende feedback til hinanden, og systemet sikrer, at feedbacken er korrekt og af ordentlig kvalitet.
  • Flere danske gymnasier bruger også Peer-grade. Her er det dog som led i læring, hvor eleverne læser og vurderer udvalgte opgaver, men hvor det stadig udelukkende er læreren, som giver karakterer og vurderer obligatoriske opgaver.
  • I foråret blev Peer-grade udvalgt til at deltage i Y Combinator. En iværksættersammenslutning i Silicon Valley, som har udklækket nogle af verdens mest succesfulde start-ups som Messenger, AirBnB og Dropbox.
  • Læs mere om programmet på: ycombinator.com

Læs også