Innotalk: Hvordan styrker vi kønsbalancen?

Innotalk om kønsbalancen på det danske arbejdsmarked.

3. august 2018

Danmark tørster efter talent, men vi halter efter vores nordiske fæller og andre lande, når det gælder om at forløse kvinders potentiale på arbejdsmarkedet. Vi er især bagefter inden forskning, innovation, entreprenørskab, IT og tekniske og naturvidenskabelige fag. Felter, som er afgørende for landets fremtidige konkurrencekraft.  

Kom til Innotalk og hør EU-kommissær Margrethe Vestagers, Microsoft-CEO, Marianne Dahl Steensens og McKinsey-direktør Kim Baroudys m.fl.s perspektiver på kønsbalancen i Danmark og talentabet af kvinder. Deltag i debatten, få indsigt i ny data og bud på løsninger til, hvordan din organisation og vi som samfund sikrer diversitet og forløser flest mulige kvindelige talenter.

Innovationsfonden har i partnerskab med konsulenthuset McKinsey stillet skarpt på den skæve kønsbalance, da den og diversitet generelt spiller en afgørende rolle for virksomheders og landes konkurrencekraft. Skævheden er særligt udtalt inden for forskning og entreprenørskab samt de såkaldte STEM-fag (science, technology, engineering and math), hvor kvinder er i markant mindretal. Kvinder er også underrepræsenteret som ansøgere og modtagere af midler i Innovationsfonden. Derfor sætter fonden og McKinsey i en fælles ny analyse fokus på, hvordan flere kvindelige talenter tiltrækkes, fastholdes og avancerer - særligt inden for de nævnte felter, men også med fokus på at udbrede løsningsmodeller til andre områder. Målet er ikke absolut kønsligevægt, men at sikre, at Danmark får den størst og bedst mulige talentmasse i spil. 


Analysen præsenteres på Innotalken og udover de nævnte talere vil en række øvrige meningsdannere, beslutningstagere og erhvervsprofiler deltage med oplæg og i debat. 


Endeligt program følger.
 
 

Innotalk

Tid og sted

  • Mandag den 1. oktober, kl. 13.30 – 17.30 inkl. pause og netværk
  • Skuespilhusets Foyer, Sankt Annæ Plads 36, København

Tilmelding

Innotalk-partnere 

  • DEA, Dansk Metal, DI og Danske Universiteter   

Kontakt

Pernille Rype, kommunikationschef
Tel. 6190 5060
Mail: Pernille.Rype@innofond.dk