Innovationsfondens seks investeringsstrategier

Det tager tid at modne de mest modige, nysgerrige og berigende ideer og samarbejder mellem forskere, virksomheder og samfund. 

18. maj 2017

Derfor har Innovationsfonden udarbejdet seks faglige investeringsstrategier, der forsøger at sætte en mere langsigtet retning på fondens investeringer.

Fonden har netop udgivet en bioressourcestrategi som danner grundlag for investeringer i at styrke udviklingen af hele værdikæden frem mod sundere, og sikrere fødevarer til forbrugerne. Der kan sikre bæredygtig og værdiskabende anvendelse af bioressourcerne.

- Med den nye bioressourcestrategi er det målet at skabe et solidt fundament for dansk værdiskabelse, der både reducerer miljøbelastning og ressourceforbrug i produktionen. Samtidig er større samarbejde på tværs, af brancher, sektorer, virksomheder vejen frem, siger vicedirektør  i Innovationsfonden, Tore Duvold.

Strategierne udgør sammen med andre nationale prioriteringer og den aktuelle finanslov grundlaget for de opslag, vurderings- og investeringskriterier, som Innovationsfonden fremover vil anvende.

De er blevet til på baggrund af tal fra Danmarks Statistik samt diverse analyser og rapporter fra OECD, ministerier, organisationer, stat, kommune samt Forsk2020-kataloget.

Desuden har fonden arbejdet med konkrete input til strategien fra forskere, virksomheder, organisationer og andre relevante fageksperter, der deltog i fondens strategiforum i oktober 2015.

Hent fondens investeringsstrategier til højre på denne side.

Investeringsstrategier

Hent strategierne som PDF nedenfor