Lyspære grøn spire

Fonden modtager grønne ansøgninger for 2,2 mia. kr.

Interessen for at udvikle løsninger til den grønne omstilling er stor. Innovationsfonden har modtaget i alt 115 ansøgninger til grønne forsknings- og innovationsprojekter - med et samlet budget på 2,2 mia. kr. - ved årets første Grand Solutions-ansøgningsrunde. I alt har fonden modtaget 230 ansøgninger på tværs af tre tematiske opslag.  

Innovationslysten er stor blandt landets forskere, videninstitutioner og virksomheder. Det bekræfter opgørelsen fra årets første ansøgningsrunde til Innovationsfondens Grand Solutions-program, som havde deadline den 27. februar.

I alt har fonden modtaget 230 ansøgninger til forsknings- og innovationsprojekter, fordelt på tre tematiske opslag; Grøn Omstilling, Bedre Sundhed og Nye Teknologiske Løsninger.

På tværs af de tre opslag er der ansøgt for cirka 3,8 mia. kr.

Grønne løsninger er afgørende

Innovationsfonden glæder sig over at se en særligt stor interesse for at søge midler til projekter, der kan bane vej for den grønne omstilling. Her har fonden modtaget hele 115 ansøgninger med et samlet budget på i alt 2,2 mia. kr.

- Det er glædeligt, at innovationslysten til at udvikle nye grønne løsninger er så markant blandt landets forskere og virksomheder. Innovationsfonden skal løfte en stor opgave i den grønne omstilling af vores samfund – og det kan vi kun lykkes med, hvis innovative virksomheder og nytænkende forskere kommer til os med deres grønne ideer, der kan bidrage til at reducere CO2-udledningen, siger Anne-Marie Levy Rasmussen, Innovationsfondens direktør.

Behov for nye løsninger i alle sektorer

Fonden så gerne, at endnu flere fagområder var repræsenteret i statistikken over ansøgninger. Næsten to tredjedele af ”de grønne ansøgninger”, fonden har modtaget, tilhører fagkategorien ’energi, klima og miljø’, mens der kun er relativt få ansøgninger indenfor f.eks. landbrug, fødevareindustri, transport og byggeri.

- Det er helt afgørende, at alle sektorer bidrager, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Ansøgerstatistikken viser, at der er nogle brancher, som vi i højere grad skal have aktiveret inden næste ansøgningsrunde. Nu ser vi dog frem til at dykke ned i bunken af ansøgninger fra første runde og udvælge de stærkeste og mest perspektivrige projekter, siger Anne-Marie Levy Rasmussen.

I alt har Innovationsfonden afsat 700 mio. kr. til investeringer i forsknings- og innovationsprojekter, som udvikler løsninger til den grønne omstilling, i 2020 – over to ansøgningsrunder.

Anden ansøgningsrunde forventes at åbne medio april og har deadline d. 18. august.

Fakta:

Grøn Omstilling: 115 ansøgninger, søgt for 2,2 mia. kr.

Bedre Sundhed: 65 ansøgninger, ansøgt for 959 mio. kr.

Nye Teknologiske Muligheder: 49 ansøgninger, søgt for 632 mio. kr.