Forsker laboratorie InnoExplorer

Forskere viser overvældende iværksætterlyst

Forskere fra landets universiteter og hospitaler har indsendt flere ansøgninger end forventet ved den allerførste ansøgningsrunde til Innovationsfondens nye program; InnoExplorer. Programmet skal styrke iværksætteri baseret på videns- og forskningsresultater med kommercielt potentiale.

I samarbejde med landets universiteter har Innovationsfonden udviklet det nye program, InnoExplorer, som skal øge vidensbaseret iværksætteri ved at modne forskningsresultater og teknologier, der er udviklet på offentlige forsknings- og uddannelsesinstitutioner samt hospitaler.

Den allerførste ansøgningsrunde til det nye program er netop afsluttet, og Innovationsfonden har modtaget ansøgninger for mere end 81 mio. kroner.

- Vi ser et stort behov for at bringe danske forskere tættere på erhvervslivet. Med InnoExplorer vil vi hjælpe forskerne med at springe ud som iværksættere og bringe deres idéer ud på markedet. Derfor glæder det os at se en stor interesse for programmet, siger Tove Enggrob, programchef i Innovationsfonden, som påpeger, at antallet af ansøgninger er større end forventet.

- Der er alene ved første ansøgningsrunde indsendt ansøgninger for et samlet beløb, der overstiger vores årlige budget på 37,8 mio. kroner. Det fortæller os, at det nye program rammer et stort behov derude. Nu glæder vi os til at dykke ned i de mange ansøgninger, til at møde forskerne bag, når de skal pitche deres idéer og til at udvælge de bedste og mest perspektivrige projekter, siger Tove Enggrob.

80 procent af ansøgningerne til InnoExplorer kommer fra universiteter, og 20 procent kommer fra hospitaler og professionshøjskoler.

Næste led i ansøgningsprocessen er, at ansøgerne skal præsentere deres projekter foran et ekspertpanel, som skal udvælge de bedste projekter og bidrage med konstruktiv, faglig dialog.

Projekterne under InnoExplorer-programmet kan bl.a. gå ud på at validere forskningsresultater, afdække potentielle anvendelsesmuligheder og kommercielle perspektiver, at teste prototyper eller at foretage markedsundersøgelser.

Læs mere om programmet her