AOE

InnoFounder vil coache spillere i verdens mest populære computerspil

Youtube-videoer og andre internetguides er ikke hjælp nok til at forbedre sig i e-sport, mener Eric Frederiksen. Han vil derfor udvikle en platform, der kan hjælpe League of Legends spillere med at udvikle sig til eliteniveau. 

- Når du spiller computer, er du meget alene. Der er ikke nogen, der fortæller dig, hvad du gør rigtigt og forkert. Det, at blive bedre, er faktisk ret hårdt. Mange spiller i timevis hver dag uden at blive bedre, fortæller Eric Frederiksen. 

Derfor er han og kollegerne Frederik Møller og Kasper Baagø Jensen i gang med at udvikle en platform, som skal hjælpe computerspillere verden over med at udvikle sine evner.

Deres løsning, som indtil videre går under kodenavnet AOE, er et performancedrevet værktøj, som ved hjælp af data fra spillet viser folk, hvor meget de forbedrer sig i forhold til sig selv og andre på samme niveau. 

Individuel træning, som er til at betale 

AOE er i første omgang henvendt til dem, som spiller verdens største computerspil, League of Legends, som hver måned spilles online af 100 millioner.

Der findes allerede flere metoder til at forbedre sine evner i det populære spil, men Eric Frederiksen mener ikke, at det er nok. 

- Jeg blev træt af, at den hjælp, man kan få, er meget generisk. En youtuber kan jo ikke fortælle dig præcis, hvad du skal ændre for at blive bedre. Samtidig er der mange, der ofrer privat coaching, men det koster omkring 50 euro i timen, fortæller Eric Frederiksen. 

Forventningen er, at AOE bliver lanceret til marts, og et abonnement kommer til at koste omkring 5 euro om måneden.

InnoFounder 

Eric Frederiksen er en del af fondens InnoFounder-forløb, hvor han, udover mentoring og sparring, modtager 15.000 kr. om måneden i et år. 

- InnoFounder er mere end bare pengene. De giver selvfølgelig økonomisk sikkerhed som gør, at vi kan gøre os umage med at lave produktet og lave flere tests. Men med de nye operatører fra Dansk Designcenter og Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) bliver der gjort endnu mere ud af at holde workshops, og at vi lærer noget, fortæller han. 

Udover coaching-platformen har de også udviklet en online markedsplads, som skal være med til at sikre en indtjening, mens AOE er under udvikling. Den hedder Compware og sammenligner priser på spilhardware.

- Ideen har altid været at lave noget med hardware og e-sport, for det er der, vores interesse er. Det giver en god synergieffekt, for dem, der spiller computer, har også brug for noget at spille på. Målet er at have en markedsplads, så folk har et sted at købe udstyret, samtidig med at vi også hjælper dem til at blive bedre, fortæller Eric Frederiksen. 

Mere om projektet
Investering
  • InnoFounder 
  • Fondens investering: 215.000
  • Varighed: 1 år
League of Legends
  • Er udviklet og publiceret af Riot Games. 
  • Det er gratis at spille, men man kan betale for kosmetiske ting i spillet, hvilket mange bliver fristet af. 
  • I spillet kæmper to hold, hvor hvert hold maks. kan have 5 spillere, mod hinanden i en battle arena.
  • Over 100  mio. spiller hver måned spillet online.