Innovationsfonden intensiverer samarbejde med Sydkorea

Innovationsfonden og KIAT i Sydkorea har indgået en aftale om et øget samarbejde om virksomhedsrettede forskning og innovation. Aftalen blev underskrevet under EUREKA Innovation Days i Helsinki med deltagelse af Bertel Haarder.

Innovationsfonden intensiverer samarbejde med SydkoreaFra venstre: Fhv. minister, Bertel Haarder, International koordinator i Innovationsfonden, Jens Peter Vittrup, EUREKA koordinator, Korea Institute for Advancement of Technology (KIAT) Jay Hak Jung og President for KIAT Hak-do Kim

Samarbejdet vil i første omgang fokusere på små og mellemstore virksomheder og forskningsinstitutioner inden for Eurostars-programmet. Ambitionen er, at samarbejdet skal fungere som brohoved for danske virksomheder og forskere i Sydkorea. Danske forskere og virksomheder vil derfor få mulighed for sydkoreansk samarbejde om projekter særligt inden for felterne; Cyber security, Industri 4.0, Materialer og overflader samt Biotek.

Samarbejdet er skabt under rammerne af den mellemstatslige institution EUREKA, som blev grundlagt af 12 EU-lande i 1985. Formålet med EUREKA er at fremme internationalt samarbejde om virksomhedsrettede forskning og innovation. I dag dækker EUREKA flere end 45 lande i hele verden. Tilbage i 1985 var det Bertel Haarder, der som undervisnings- og forskningsminister og daværende udenrigsminister Uffe Elleman-Jensen skrev under på aftalen på Danmarks vegne.
Derfor var det også med et vist historisk vingesus, at Bertel Haarder - der som en af EUREKA-samarbejdets grundlæggere - nu var tilbage for at tale om vigtigheden af det internationale samarbejde.

- Internationalt samarbejde om forskning og innovation er lige så vigtig i dag som i 1985. EUREKA har i dag udviklet sig til at være en global organisation. Fortsat nationale budgetter til EUREKA kræver, at der fokuseres på vækstområder. Det kan eksempelvis være inden for sundhedsteknologi, miljø- og energi eller smarte transportløsninger, fortæller Bertel Haarder i sit oplæg til EUREKA Days 2018.

Fra dansk side samarbejder Innovationsfonden tæt med ministeriets Innovationsattache i Sydkorea Eske Bo Rosenberg.

EUREKA-samarbejdet
Fakta om EUREKA-samarbejdet

Samarbejdet blev etableret i 1985 i Paris. Her skrev daværende undervisningsminister Bertel Haarder og daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen aftalen under på Danmarks vegne.

På EUREKAs 30 års fødselsdag i 2015 havde samarbejdet investeret

  • i 5.900 projekter
  • med 14.200 virksomheder 
  • for mere end 275 mia. kr. 
  • med dansk deltagelse i 464 projekter

Læs mere om EUREKA på eurekanetwork.org 

Se videoen fra EUREKAs 30 års fødselsdag her

Kontakt

International Koordinator i Innovationsfonden, Jens Peter Vittrup
Tlf. 6190 5023
Mail: Jens.Peter.Vittrup@innofond.dk