Brainstorm

Innovationsfonden investerer i 39 erfarne ’Innofounders’

Innovationsfonden har ved første ansøgningsrunde til det nye programspor Innofounder – Experienced investeret i 39 personer med væsentlig forsknings- eller erhvervserfaring og en innovativ iværksætteridé. Jenifer Clausell Tormos fra startup-virksomheden Develop Diverse - som via kunstig intelligens styrker diversitet i virksomheders rekruttering og kommunikation - er en af de iværksættere, der er optaget på programmet.

39 iværksættere fordelt på 28 startups har netop fået besked om, at de er optaget på Innovationsfondens helt nye programspor; Innofounder – Experienced, som er et program for personer med væsentlig forsknings- eller erhvervserfaring og en innovativ iværksætteridé i de tidlige stadier.

De 39 iværksættere er udvalgt blandt hele 461 ansøgere. Over de næste 12 måneder modtager de alle en månedlig ydelse på 30.000 kroner samt et udviklingstilskud på 100.000 kroner til at accelerere udviklingen af deres idé til et stadie, hvor den kan videreføres i regi af egen virksomhed, typisk i samspil med eksterne investorer.

- Vi er glade for at kunne give disse iværksættere et godt skub i retning mod en bæredygtig iværksætterkarriere, og vi glæder os til at se, hvad de 28 startups driver det til henover de næste 12 måneder, siger Sidsel Hougaard, programchef i Innovationsfonden.

Innofounder – Experienced har to ansøgningsrunder i 2019 og et årligt budget på 40 mio. kroner. Heraf investerer fonden 19,8 mio. kroner ved denne første ansøgningsrunde.

Startup vil eliminere ulighed og kønsubalance med teknologi
En af de startups, der modtager en investering fra Innovationsfonden, er virksomheden Develop Diverse, der har udviklet en softwareløsning baseret på kunstig intelligens, som kan hjælpe virksomheder med at undgå ubevidst bias i deres kommunikation og rekruttering.

- Vores redskab hjælper virksomheder med at analysere og neutralisere social stereotypt indhold på tværs af deres kommunikationskanaler. Vi begyndte med at udvikle et værktøj til jobannoncer, og vi er ved at færdiggøre næste version af værktøjet, som kan bruges til hjemmesider og sociale medier – og som ikke alene kan analysere tekst, men også billeder, siger Jenifer Clausell Tormos, founder af Develop Diverse og fortsætter:

- Vores vision er at normalisere mangfoldighed i virksomheder ved at spotte og eliminere kønsubalance og ulighed generelt på arbejdspladser. Det gælder både køn, etnicitet, alder og på sigt også seksualitet og handicap.

På Develop Diverses platform, kan brugerne indsætte URL’en til deres hjemmeside, en tekst eller uploade en fil og på få sekunder få udpeget, hvilke bestemte ord, billeder og videoer, der med fordel kan ændres for at give et mere inkluderende sprog.

Investering hjælper virksomhedens udvikling og salg på vej
I juni 2017 opsagde Jenifer Clausell Tormos sit daværende job i en teknologivirksomhed for at hellige sig iværksætteri.

- Jeg har længe ærgret mig over, at jeg ikke levede op til kravene for Innofounder – Graduate, der henvender sig til nyuddannede. Jeg har for længst færdiggjort min uddannelse, og jeg har været på arbejdsmarkedet i mange år. Det undrede mig lidt, at der ikke fandtes noget tilsvarende for personer med erhvervserfaring som mig – som måske kan være mere effektive iværksættere qua vores erfaring. Så da jeg fik besked om, at Innovationsfonden havde lanceret et nyt Innofounder-spor for personer med erhvervserfaring, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle ansøge, siger Jenifer Clausell Tormos.

Hun forklarer, at Develop Diverse får gavn af Innovationsfondens investering på to måder:

- Investeringen hjælper os på udviklingssiden, så vi kan udbygge vores softwareløsning til også at blive et internt kommunikationsredskab, så alle medarbejdere kan bruge det til e-mails, interne chats osv. Det betyder, at redskabet ikke alene vil kunne sikre en divers rekruttering, men også bidrage til at bygge en inkluderende kultur. Derudover gør investeringen det muligt for os at fokusere på salg, så vi kan blive i stand til at tiltrække yderligere investorer, forklarer hun.

Næste ansøgningsfrist: 24. september
Næste og sidste ansøgningsfrist i 2019 er den 24. september 2019.

Læs mere om Innofounder – Experienced her

 

Develop Diverse