Innovationsfonden investerer i tre internationale COVID-19-projekter

I samarbejde med Frankrig, Holland og Canada har Innovationsfonden investeret i tre internationale covid-19-projekter under netværksorganisationen EUREKA. Projekterne har til formål at afhjælpe den nuværende covid-19 situation samt at forberede samfundet på fremtidige udfordringer i tilfælde af nye pandemier.

Innovationsfonden har investeret i nedestående projekter i samarbejde med organisationer fra henholdsvis Frankrig, Holland og Canada.

Fast-Track Vaccine, Danmark og Frankrig: Hjælper med hurtig godkendelse af vacciner
Det primære mål med dette projekt er at udvikle en analytisk platform, der kan fremskynde vurderingen af ​​væsentlige effektivitets- og sikkerhedsspørgsmål i forbindelse med godkendelse af nye vacciner mod aktuelle og fremtidige pandemier.

Den analytiske platform vil tage fat på kritiske karakteriserings- og kvantificeringsudfordringer, der er væsentlige for vurderingen af vaccinens ​​effektivitet og sikkerhed. Den vil gøre det muligt hurtigt at generere pålidelige data, der kan være med til at accelerere de procedurer, som er nødvendige for godkendelsen af vacciner.

Dansk partner: Fida Biosystems ApS

Fransk partner: Adelis SAS

LIF2.0, Danmark og Holland: En samlet AI-platform til bekæmpelse af coronavirus i EU
Formålet med denne datadrevne AI-platform er at samle pålidelige data fra flere europæiske kilder for bedre at kunne bekæmpe covid-19 i EU. Data vil bestå af lokale og internationale nyheder, kvantitative data, økonomiske rapporter og prognoser samt publikationer om virologi og epidemiologi mm.

Projektet har allerede indgået samarbejde med blandt andet Reuters A, der dækker mere end fem millioner nyhedshændelser, Apples og Googles udviklere af sporingsapps samt myndigheder i Holland og Danmark.

Projektet kommer også til at omfatte flere andre datasamarbejder, herunder det britiske NHS (National Health Service) og Røde Kors Østrig.

Dansk partner: Netcompany A/S

Hollansk partner: ZooRobotics BV & Radboud Medical Center

Apt PoCCIT, Danmark og Canada: COVID-19 test
Der er et stort behov for en enkel og hurtig test for COVID-19 hos personer med tidlige tegn på infektion. Standardmetoden til diagnose af COVID-19 er ved analyse af vatpind med sekret fra den øvre luftvej, hvilket er en kompliceret og langsom procedure.

Dette projekt vil udvikle en ny screeningsmetode, som kan håndteres lokalt af udbydere uden medicinsk baggrund. Resultatet kan deles med patienten fem minutter efter blodprøvetagning med fingerprik.

Dansk partner: Solsten Diagnostics International ApS

Canadisk partner: Canadian NeoVentures Biotechnology