Food Festival ill

Innovationsfonden sætter spot på fremtidens fødevareløsninger til Food Festival

Innovationsfonden løfter sløret for to nye, visionære forskningsprojekter, der hver især vil gøre en forskel i fremtiden inden for sundhed og bæredygtighed, når Food Festival i Aarhus løber af stablen. Kom og hør om en stribe innovative projekter fra fondens portefølje på festivalens nye Sundhed og Bæredygtighedsscene.

Innovationsfonden er partner på det helt nye Sundhed & Bæredygtighedsområde, når Nordens største madfestival, Food Festival i Aarhus, finder sted den 6.-8. september.

Her vil Innovationsfonden præsentere festivalens gæster for nye innovative løsninger på globale fødevare-, sundheds- og klimaudfordringer og fremvise bredden i de mange projekter, fonden investerer i.

Lancerer to store forskningsprojekter

I forlængelse af festivalens officielle åbningsarrangement fredag den 6. september, vil Innovationsfonden lancere to nye, store forskningsprojekter, der hver især sætter retning for fremtidens bæredygtige løsninger inden for fødevarer og sundhed.

Fødevareminister Mogens Jensen holder i den forbindelse en kort tale.

Arrangementet foregår ved Sundhed & Bæredygtighedsscenen fra klokken 16.45-17.15. Der er åbent for alle og fri entre.

Mød innovative forskere og iværksættere

Lørdag eftermiddag vil man på Sundhed & Bæredygtighedsscenen kunne opleve korte præsentationer af nogle af de mest ambitiøse, aktuelle forskningsprojekter fra Innovationsfonden projektportefølje.

Her vil gæsterne også blive præsenteret for iværksættere og virksomheder, som Innovationsfonden har investeret i, og høre deres ’shortpitches’ på idéer til konkrete løsninger og produkter, der kan løfte danskernes sundhed og skubbe til den bæredygtige udvikling.

Program
 

Kl. 14.45-15.30

 • ’3P – Personlige måltider til patienter’
  Hør om projektet, der vil revolutionere hospitalskøkkenerne med 3D-printede, skræddersyede måltider til patienter
   
 • NaFoCo - et farvel til kunstige farver i mad
  Med udgangspunkt i violette gulerødder vil forskningsprojektet NaFoCo gøre det muligt at erstatte flere kunstige farvestoffer i fødevarer med naturlige farvestoffer baseret på grøntsager. 
   
 • Stort nyt forskningsprojekt med bæredygtighed i fokus. Info følger efter lancering ifm. åbningen.

Kl. 15.45-16.30

 • Entomass
  Mød iværksætterne bag virksomheden Entomass, der har kastet sig over at gentænke fødevareproduktion og proteinkilder. De producerer larver, der kan leve af madaffald.
   
 • Plantemageren
  Hør, hvordan virksomheden Plantemageren har forlænget holdbarheden på friske, økologiske krydderurter ved at gøre dem flydende.

Programmet opdateres løbende.

Læs mere om Sundhed og Bæredygtighedsområdet på Food Festival