Investering skaber ny viden i landdistrikterne

Med en landdistriktsvækstpilot-investering kan virksomheder i landistrikterne få ny viden til forretningen.  Det har en fynsk virksomhed fået gavn af.

Befinder din virksomhed sig i et landdistrikt og mangler en medarbejder med en videregående uddannelse og kompetencer, der er anderledes fra dem, virksomheden allerede har?

Så er en ansøgning til landdistriktsvækstpilot måske noget for dig? Innovationsfonden investerer i mindre virksomheder med et mål om at styrke landdistrikterne. Der bliver åbnet for ansøgninger torsdag den 15. januar 2018. 

En af de virksomheder, der søgte om en landdistriktsvækstpilot sidste år og fik en bevilling fra fonden, er Faaborg Pharma. De fremstiller allergi certificerede hudplejeprodukter, og søgte en person til digital markedsføring - med fokus på sociale medier. Gennem denne investering har de derfor ansat en cand. mag. i kommunikation og sociale medier, som allerede efter syv måneder har styrket virksomhedens fremtoning på sociale medier. 

- Det har været en stor gevinst for virksomheden at få en person ind, som har lige netop de kompetencer, vi søgte. Før forsøgte vi at skabe en digital profil med lidt ekstern hjælp og ellers gjorde vi det selv, men det fungerede ikke ordentligt. Nu har vi en person til at tage sig af den digitale markedsføring, og det har professionaliseret virksomheden i stor grad, fortæller direktør i Faaborg Pharma, Sten Grønved Nielsen. 

Siden ansættelsen af den nye medarbejder i marts i år har Faaborg Pharma blandt andet opgraderet deres facebook og instagram, men også deres brochurer og andet markedsføringsmateriale har været forbi den nye medarbejder. 

Der er stadig omkring halvandet år tilbage af deres investering, og målet er fortsat at arbejde videre på de kanaler, de allerede er på, for at øge kendskabsgraden til den fynske virksomhed, der udover at have kontor i Faaborg også producerer alle deres produkter der. 

- Uden investeringen havde vi ikke haft penge til en ny medarbejder på det tidspunkt. Det har allerede været et kæmpe løft for vores virksomhed, fortæller Sten Grønved Nielsen. I skrivende stund har Faaborg Pharma da også over 3.300 »synes godt om« på deres facebook side.  

Da Faaborg Pharma søgte om en landdistriktsvækstpilot, havde de ikke en specifik kandidat i tankerne, men det var ikke svært for dem af finde en medarbejder. De modtog nemlig over 100 ansøgninger.

Landdistrikts-vækstpilot
Investering
  • Fondens investering: 300.000 kr.
  • Varighed: 2 år
Kontakt

Landdistriktsvækstpilot- og InnoBooster-hotline 
Telefontid: 9-12, tlf. 6190 5005, mail: ldvp@innofond.dk

Pernille Rype, Kommunikationschef, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5060, mail: pernille.rype@innofond.dk