lego sundhed

Nye fondinvesteringer i
danskernes sundhed

Fondens ønsker at bidrage til at forbedre patientbehandlingen med nye løsninger i det danske sundhedsvæsen - samtidig med, at de skaber værdi globalt.

Innovationsfonden har for nyligt offentliggjort fire Grands Solutions-projekter inden for sundhed – og flere er på vej. Her kan du læse om ny smertebehandling, kampen mod en farlig tarmbakterie, patienter der deler deres data for at skabe bedre sundhed og hjælp til patienter med medicinsk uforklarede sygdomme.

Banebrydende smertebehandling
350.000-450.000 danskere lever i dag med såkaldte neuropatiske smerter, der beskrives som konstante eller anfaldsvise moderate til svære smerter af brændende, stikkende, isnende eller jagende karakter. Det nye projekt sikrer videreudvikling af et lovende lægemiddel mod neuropatiske smerter.

- Neuropatiske smerter er både en folkesygdom og et stærkt forskningsfelt i Danmark. Hvis forskning baner vej til en mere effektiv behandling af nervesmerter, vil det have store menneskelige og samfundsmæssige gevinster. Det er både højrisiko og kæmpe potentiale, siger Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden, til MedWatch.

Læs interview hos Medwatch og mere om projektet på Innovationsfonden.dk.

Systematiseret kamp mod farlig tarmbakterie
4000 danskere får hvert år den alvorlige Clostridium difficile-infektion, der ikke kan bekæmpes effektivt med antibiotika. Dette forskningsprojekt skal udvikle og kvalitetssikre behandlingen med afføring fra raske donorer, som gør 9 ud af 10 patienter raske.

Læs Politiken.dk's artikel om sagen og mere om projektet på Innovationsfonden.dk.

Danskerne er med til at udvikle fremtidens sundhedsløsninger
Danskernes data fra det offentlige sundhedssystem, smartphones og wearables skaber bedre sundhed. Projektet fremmer mere personlige, sikre og sammenhængende behandlingsforløb i et samarbejde mellem patienter og sundhedspersonale.

Læs mere hos Mandag Morgen og om projektet på Innovationsfonden.dk

Hjælp til patienter med medicinsk uforklarede symptomer
Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Syddansk Universitet skal i samarbejde med patienter og praktiserende læger udvikle et internetprogram til patienter med medicinsk uforklarede symptomer. Programmet skal indeholde råd, vejledning og øvelser til patienterne.

Læs mere om  om projektet Innovationsfonden.dk

Denne artikel vil blive opdateret, når fonden præsenterer nye Grand Solutions-projekter inden for sundhed.