INSEAD Campus

Nyt hold udvalgt til projektlederforløb med INSEAD

Innovationsfonden skyder nu det fjerde Making Innovation Happen-forløb i gang. Over det næste halve år skal 32 udvalgte projektledere fra fondens projektportefølje vejledes af eksperter fra en af verdens førende business schools, INSEAD. Uddannelsesforløbet giver øget forretningsforståelse og nyttige redskaber inden for alt fra regnskab til designtænkning, forklarer to tidligere deltagere.

I samarbejde med den globalt anerkendte business school, INSEAD, sender Innovationsfonden et nyt hold af 32 projektledere på et uddannelsesforløb i ledelsesudvikling og forretningsforståelse.

Innovationsfondens tilbyder forløbet ’Making Innovation Happen’ for at give fondsprojekterne en endnu bedre mulighed for at skabe resultater til gavn for Danmark.

 - Forløbet har fokus på at styrke deltagernes forretningsforståelse og projektlederegenskaber. Deltagerne er ofte højt specialiserede forskere og udviklingspersoner, der sjældent har stor erfaring med de områder. Men vi oplever også, at programmet giver værdi for de i forvejen forretningsorienterede projektledere, fordi forløbet sætter deres projekter i perspektiv og giver masser af ny inspiration. Vi glæder os over de positive erfaringer fra de første hold og bygger videre på den viden i de kommende forløb, siger Hanne Harmsen, vicedirektør i Innovationsfonden. 

Får med sikkerhed ny viden med hjem
En af de projektledere, der tidligere har deltaget i uddannelsesforløbet, er Mette Frimodt-Møller, chefkonsulent hos Science på Københavns Universitet. Hun deltog i 2018.

- På forløbet med INSEAD bliver man præsenteret for utroligt mange forskellige redskaber inden for alt fra regnskab til designtænkning. Man får også stillet relevante spørgsmål til sit eget, konkrete projekt, som man ellers ikke lige tænker over. Man kan ikke undgå at få viden med hjem, man ikke havde i forvejen, siger Mette Frimodt-Møller og fortsætter:

- Regnskabslære var for eksempel helt nyt for mig. Her lærte vi blandt andet at bruge vores tal til at forudse, hvordan det vil gå vores forretning eller projekt. Det har jeg konkret kunnet bruge i mit arbejde på Københavns Universitet, siger Mette Frimodt-Møller, der er projektleder på forskningsprojektet SoilTracker, der udvikler analyser af jord, som politiet kan bruge i kriminalsager.

- Jeg vidste godt på forhånd, at vores analyser er tidskrævende og derfor dyre – det er et tværdisciplinært projekt, så der skal flere fagligheder ind over analyserne. Men hele logistikken er ved at være på plads, og derfor kan jeg nu bruge INSEAD-redskaberne meget direkte for at visualisere udfordringerne for hele teamet og derefter finde løsninger, siger hun.

INSEAD på CV’et har stor værdi
Dennis Kayser, direktør i og en af grundlæggerne af virksomheden Forecast, genkender, at redskaberne fra Making Innovation Happen kan bruges konkret i hverdagen.

- Kurset giver en bred indsigt i de discipliner, man skal kende, når man starter en forretning. Jeg har fået en væsentligt øget forretningsforståelse, og forløbet har f.eks. udstyret mig med værktøjer i forhold til, hvordan man lægger et budget eller sammensætter et team. Det har jeg stor gavn af i mit daglige arbejde, siger Dennis Kayser, der deltog i 2018.

Man skal heller ikke underkende værdien af at have en projektlederuddannelse fra en kendt skole som INSEAD på sit CV, påpeger han.

- Det er et kvalitetsstempel, og jeg har en klar opfattelse af, at det f.eks. får mulige investorer til at lytte lidt ekstra efter i mine præsentationer, siger Dennis Kayser.

Innovationsfonden inviterer to gange om året projektledere fra fondens Grand Solutions-projekter, store InnoBooster-projekter og Internationale Samarbejder til at ansøge om optagelse på Making Innovation Happen.

Næste hold udvælges efter sommerferien.

Læs mere om Making Innovation Happen og underviserne fra INSEAD her (engelsk)

Kickoff Making Innovation Happen cohort 4, 1

Kickoff Making Innovation Happen cohort 4, 2

Deltagerne præsenterer hinanden for deres projekter, som spænder over alt fra forskning i historiske data, vacciner og kunstig intelligens til udvikling af dronevindmøller og vægttabsapps. 

 

Kickoff Making Innovation Happen cohort 4, Daniel Simonovich

Daniel Simonovich, professor i strategi ved INSEAD, øser han ud af sin viden om strategisk tænkning, og hvordan man kommer fra et forretningskoncept til forretningsplan.

 

Hold 4
Deltagere

Farzad Saber, Pactor A/S, Projekt: O2matic HOT

Merete Nordentoft, Psykiatrisk Center København, Projekt: CHALLENGE

Barbara Ana Revuelta-Eugercios, KU - HUM - Fakultetet, Projekt: Link-Lives

Birgitte Regenberg, KU - SCIENCE BIO - BRIC, Projekt: CARE DNA

Toke Haunstrup Christensen, Aalborg Universitet, Projekt: SIMS

Lone Graff Stensballe, Rigshospitalet, Projekt: VACOP. Vaccine Advancement in Children: Optimisation and Priority

Lars Hestbjerg Hansen, Aarhus Universitet, Projekt: MICROHEALTH: Fecal MICRObiota transplant technology for
human HEALTH

Matteo Pettinari, Vejdirektoratet, Projekt: LiRA

Janus Madsen, WRITEREADER ApS, Projekt: ATEL 

Ole Bang, DTU, Projekt: UVSuper

Magnus Gary, DTU, Projekt: ShippingLab

Heidi Hyre-Fenneberg, DTU, Projekt: FED

Eva-Marie Lange, DTI, Projekt: Q-Dry

Evangelos Boukas, AAU, Projekt: Inspectron

Dr. Irini Angelidaki, DTU, Projekt: INWAP

Dr. Sun Yi, DTU, Projekt: Swiss

Dr. Ahmad Arabkoohsar, AAU, Projekt: OffG-RENECS

Jan Conrad Petersen, DFM, Projekt: MIRDIAL

Martin Alm, Biomodics, Projekt: pURIcat

Ulf Bech Christensen, PentaBase ApS, Projekt: Sensiscreen Glioma

Henrik Carlheim Dörge, Medbroker ApS, Projekt: Unik single-pack og pipettehåndtagsløsning til pipetter til kunstig befrugtning (IVF)

Andreas Bruun Okholm, KiteX IVS, Projekt: Developing and testing full-scale prototype of Kitex drone wind turbine

Toke Højbjerg Søltoft, AarhusGeoSoftware ApS, Projekt: Modellering af IP effekter i geofysisk data for grundvandskortlægning og mineralefterforskning

Niels Dahl Jensen, Digital Revisor ApS, Projekt: Årsrapport - Digital Revisor

Jørgen Damgaard-Hansen, Twinbody ApS, Projekt: Twinbody Premium IB

Claus Pedersen Blicher, Adzuki IVS, Projekt: The Wardrobe Editor - The Most Intelligent Influencer Marketing Platform

Søren Krog, CTCOIN A/S, Projekt: Compac X

Suzanne Lauritzen, raffle.ai ApS, Projekt: Virtual Assistant baseret på AI og machine learning

Tommy Jensen, Xsided ApS, Projekt: Digital fanengagement og unik brandactivation

Nicholas Kappel Meilstrup, CrediWire ApS, Projekt: CrediWire - støtter dank og international vækst i SMVer (igennem bedre økonomistyring og nemmere adgang til finansiering hos bankerne)

Daniel Herzberg Karpantschof, Copenhagen Industries DK Ops ApS, Projekt: Produktmodning af Sikkert Våbenalternativ til Film

Thomas Peter Boesen, Scifeon ApS, Projekt: Scifeon - Scientist-friendly Lab Execution Support