Regeringen planlægger udflytning af Innovationsfonden

Regeringen har i dag præsenteret sin plan for udflytning, hvor det er regeringens beslutning, at Innovationsfonden flytter sit hovedsæde fra København til Aarhus. Fonden har allerede regionale kontorer i Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland.

Pressemeddelelse den 17. januar 2018 kl. 14:00

Formand for Innovationsfonden, Jens Maaløe

- Jeg har modtaget beskeden om, at det er regeringens ønske, at Innovationsfonden flytter sit hovedkontor til Aarhus. Konsekvenserne af regeringens beslutning vil jeg drøfte med bestyrelsen i Innovationsfonden, når vi har bestyrelsesmøde den 24. januar.

Siden sin etablering i 2014 har fonden skabt markante resultater til gavn for Danmark.

Formand for Innovationsfonden, Jens Maaløe, fortsætter

- Innovationsfonden er en hjørnesten i et velfungerende dansk forsknings- og innovationssystem, hvor idéer trives og bliver omsat til virkelighed. Vi er hele Danmarks Innovationsfond med aktiviteter overalt i Danmark og højt specialiserede medarbejdere placeret på vores kontor i København. Det er medarbejdere, der er eksperter i alt fra komplicerede forskningsfelter, talentpleje til skalering af virksomheder.

Ved en flytning af fonden vil det sandsynligvis betyde et farvel til mange af fondens erfarne og højt specialiserede medarbejdere. Dette tab af viden vil for en længere periode sætte Innovationsfondens arbejde under et stort pres, så vi risikerer, at vigtig samfundsudvikling bliver forsinket. Vi vil fra fondens side naturligvis gøre alt hvad vi kan, for at fonden stadig lever op til sit formål.

Innovationsfondens investeringer er fordelt over hele Danmark – med særlig vægt på de områder, hvor der er stærke universiteter og aktive innovationsmiljøer. Samtidig har Innovationsfonden et betydeligt internationalt engagement.

Innovationsfonden blev etableret 1. april 2014 som en fusion af tre tidligere råd og fonde. Fondens strategi og nye organisation og struktur blev implementeret i årene fra 2015 til 2017, og hovedformålet heri er en bedre integration af strategisk forskning og innovation i Danmark. Fonden har med sin strategi gjort det muligt at behandle forsknings- og innovationsansøgninger langt hurtigere og mere kvalificeret end tidligere set. Samtidig har fonden i dag etableret samarbejder med en række ressortministerier og offentlige og private fonde med det mål at skabe et stærkt sammenhængende system for forsknings- og erhvervsfremme i Danmark.

OM PROJEKTET
Kontakt

Formand for Innovationsfonden
Jens Maaløe
Tlf. 6190 5000

Presse- og mediechef
Thomas Bjerre
Tlf. 6190 5019
thomas.bjerre@innofond.dk