AArhus

Vi søger: Vicedirektør til hovedkontor i Aarhus

Har du betydelig ledelseserfaring og dyb indsigt i forskning og innovation og mod på at bruge denne viden til at skabe værdi for det danske samfund?

I Innovationsfonden arbejder vi hver dag med at skabe de bedst mulige rammer for landets iværksættere, forskere og virksomheder, så de kan bringe Danmark fremad. I 2020 skal fonden investere knap 1,9 mia. kr. i forsknings- og innovationsprojekter, og aktuelt har fonden en aktiv portefølje af projekter på omkring 8 mia. kr.

Det er en spændende og væsentlig samfundsopgave, vi løser – og det kan du nu blive en del af!

Innovationsfonden søger en vicedirektør til hovedkontoret i Aarhus. Sammen med ca. 70 engagerede og dygtige kollegaer, der brænder for at gøre gode idéer til virkelighed, bliver du en vigtig del af Innovationsfonden – og en central kraft i at omsætte og udvikle de strategiske målsætninger og retninger for Innovationsfonden.

Hvad er vicedirektørens rolle?

Som vicedirektør bliver du en del af fondens direktion, der refererer til Innovationsfondens bestyrelse og formandskab. I kraft af din centrale position skal du være en stærk medvirkende kraft i at skabe værdi ved at brobygge mellem forskningsverdenen og erhvervsliv/samfund. Det gør du med baggrund i din erfaring fra forskningens verden, der gerne er suppleret af konkret erfaring fra samarbejde med private virksomheder eller etablering af egen virksomhed. 

Vicedirektørstillingen er med andre ord den ideelle stilling for kandidaten, som gerne vil forene sin forskningsfaglige viden og virke med muligheden for at sætte rammerne for Innovationsfondens strategiske retning, der skal medvirke til at skabe vækst og værdi for Danmark.

En væsentlig del af rollen er også – i samarbejde med den øvrige ledelse – at lede og skabe gode rammer for vidensmedarbejderne i Innovationsfonden. Derudover er et særligt fokus også, at vicedirektøren sammen med den øvrige ledelse arbejder for, at tværgående sammenhænge styrkes, og at fondens samlede ressourcer anvendes hensigtsmæssigt.

Endelig spiller vicedirektøren en central rolle i kommunikationen og repræsentationen af Innovationsfonden over for en bred vifte af interessenter – offentlige såvel som private. Det er derfor vigtigt, at vores nye vicedirektør har erfaring med og befinder sig godt i netop denne type af rolle, hvor etablering af netværk og tillidsfulde relationer er kerneopgaver.

Om dig 

Den ideelle kandidat vægter brobygning og værdiskabelse mellem forskningens verden og erhvervsliv/samfundet højt. Du har højst sandsynligt praktisk erfaring med forskning og udvikling og indsigt i det danske forsknings- og innovationssystem samt i universitetsmiljøer. Det betyder også, at du har et solidt netværk inden for universitetsverden – meget gerne krydret med et internationalt perspektiv.

Derudover har du har ledererfaring inden for den offentlige forskningsverden. Og det ville være en fordel hvis du har:

  • Erfaring med offentligt–privat forskningssamarbejde
  • Forståelse for værdikæden fra forskning over innovation til anvendelse og værdiskabelse
  • Erfaring med ledelse af en videns tung organisation
  • Forståelse for iværksætterkultur

Derudover forventer vi følgende af dig som person:

  • Motiveres af at skabe innovation og vækst i Danmark
  • At du er god til at motivere medarbejdere og samarbejdspartnere – og har fokus på resultater  
  • Har personlig pondus, gennemslagskraft og evner at kommunikere til en bred vifte af interessenter og faglige eksperter
  • Har en analytisk og en vidensbaseret tilgang
  • Har lyst til at arbejde i en organisation, hvor alle tager betydelig medansvar for de samlede arbejdsopgaver

Din nye hverdag 

Du skal arbejde fra Innovationsfondens hovedkontor på Europa Plads centralt i Aarhus. Fonden består af ca. 70 medarbejdere med forskellig faglig baggrund. Vi er en relativt lille organisation, så medarbejdere og ledere har mulighed for at bidrage til og udfordre opgaveløsningen på tværs af områder. Innovationsfonden har tre regionale kontorer i henholdsvis København, Odense og Aalborg.

Du ansættes som kontorchef i Danmarks Innovationsfond efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Vil du vide mere om jobbet, så kontakt venligst direktør Anne-Marie Levy Rasmussen på telefon 24699286 eller på  e-mail: anne-marie.levy.rasmussen@innofond.dk

Der vil blive anvendt en ekstern konsulent til ansættelsesprocessen.

Søg jobbet 

Send din ansøgning mv. senest onsdag den 11. marts 2020

Vi forventer at holde samtaler i uge 12.

Innovationsfonden ønsker at fremme ligestilling i alle dens aspekter. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn eller alder til at søge stillingen.