Innovationsfonden hædrer excellent dansk forskning

Fredag d. 26. januar blev sløret løftet for vinderne af Innovationsfondens Priser. Vinderne har med deres mod og vilje skabt resultater, der er til gavn langt uden for Danmarks grænser.  

Se hvem der løb med dette års priser fra Innovationsfonden til landets innovative ildsjæle. Læs eksempelvis om løsningen, der blev belønnet Grand Solutions Prisen, og som med et snuptag fjerner en årlig Co2-udledning svarende til 33.000 københavneres. Vinderne af Grand Solutions Prisen, Innovatør Prisen og Erhvervsforsker Prisen blev hædret på scenen af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og næstformand Anja Boisen - foran en fyldt sal.

Til arrangementet talte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Fra fonden talte næstformand Anja Boisen og direktør Peter Høngaard Andersen og som gæstetalere var CEO for Henning Larsen Architects Mette Kynne Frandsen og stifter af Roccamore Frederikke Schmidt på programmet.

- Det kræver stort mod at kaste sig ud på ukendt og dybt vand, hvor ingen endnu har kunnet bunde. Store resultater skabes ikke i trygge, sikre eller forudsigelige rammer, siger Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden og fortsætter:

- Derfor investerer Innovationsfonden i mennesker med helt særlig viden og engagement, som tør tænke stort og derved skabe de resultater, som vi alle skal leve af i fremtiden. Det er de mennesker, vi hylder, og jeg ønsker alle prisvindere stort tillykke med deres flotte arbejde.


(Foto: Maiken Kestner)

Vinderne modtog udover økonomisk hæder også et værk fra den danske kunstner Birgitte Støvring.Vinderne Grand Solutions Prisen


Se Tvmidvests indslag om forskningsprojektet der skal gøre køer mere klimavenlige.

Innovationsfonden uddeler tre priser i 2018


Grand Solutions Prisen
Tager udgangspunkt i et igangværende eller afsluttet succesrigt Grand Solution projekt finansieret af Innovationsfonden og hædrer og belønner de særlige projektdeltagere, der har skabt ekstraordinær værdi, og som kan være rollemodeller og til inspiration for fremtidige Grand Solution projektdeltagere.
Prisvinderne modtager samlet 1 mio. kr. til forskningsaktiviteter inden for deres felt, foruden hver en personlig hæderspris på 200.000 kr.

Innovatør Prisen
Hylder en enkeltperson eller et team, der ved at omsætte excellent forskningsviden har dannet grundlag for et eller flere innovative produkter, processer, services eller markedsgennembrud af stor værdi for væksten i en eller flere virksomheder i Danmark.
Hvis prismodtagerne er et team (2 eller 3 personer), modtager de hver 100.000 kr. Hvis prismodtageren er en enkelt person, modtager denne en personlig hæderspris på 200.000 kr.

Erhvervsforsker Prisen
Hædrer de mest talentfulde ErhvervsPhD’er eller ErhvervsPostdocs fra Innovationsfondens talentprogram, der har kombineret et højt forskningsfagligt niveau, med en stærk forretningsforståelse og har skabt forretningsmæssig effekt for en virksomhed.
​Hver prismodtager modtager en personlig hæderspris på 50.000 kr., der frit kan anvendes af prismodtageren.


Billedserie

Grand Solutions Prisen


Peter Løvendahl, Seniorforsker, Aarhus Universitet, Jan Lassen, Projektleder, Viking Genetics, Henrik Bjørn Nielsen, Chief Scientific Officer, Clinical-Microbiomics

Læs mere

Årets Innovatør Pris


Ole Green, direktør i AgroIntelli
Læs mere

Årets Talenter 

Sara Shafiee, Post Doc, DTU


Randi Lundberg, Field Applications Scientist, Taconic BioSciences


Kræn Vodder Busk, Research Engineer, MAN Diesel & Turbo

Læs mere 

Læs mere

Kontakt

​Konstitueret kommunikationschef Thomas Bjerre
Mail: thomas.bjerre@innofond.dk
Tlf. 61905019