Nyt initiativ skal skaffe investeringer til energiområdet

DI Energi har lanceret ”Mission Innovation.dk” med det formål at øge energiindustriens investeringer i fremtidens teknologiske løsninger. Mange af Danmarks førende energivirksomheder har allerede tilsluttet sig initiativet.

April 28, 2017

Formålet med DI Energi´s Mission Innovation.dk initiativ er at øge de samlede investeringer i forskning og innovation på energiområdet. Virksomheder, der tilslutter sig, forpligter sig til at øge deres investeringer i forskning og innovation frem mod 2020.

Vicedirektør i Innovationsfonden Tore Duvold siger:

- Det er et vigtigt initiativ, DI Energi har sat i værk. Manglende investeringer kan tage luften ud af vores energieksport, og det kan tage mange år at få bygget op igen. Vi har brug for et effektivt økosystem over hele fødekæden, som får flere investorer til at interessere sig for mulighederne inden for energi.

For Innovationsfonden er det vigtigt, at de offentlige investeringer i energiforskning fører til større interesse for de private investorer, end tilfældet er i dag.

Et af de firmaer, som i dag deltager i et forskningsprojekt med Innovationsfonden er LiTHIUM BALANCE. Her fortæller CEO Lars Barkler om vejen til at finde privat investorkapital:

- Mine erfaringer med at tale med investorer med interesse i vort område, er at de lægger stor vægt på om vi teknologisk er i front med det vi laver, og om vi tilbyder kunden et attraktivt produkt og service.

Det er forventningen hos Lars Barkler, at projektets resultater gør LiTHIUM BALANCE attraktiv for den private investor:

- Projektets mål er at nå frem til mindre, mere energieffektive smart chargers der er op til 35 % billigere. Det er min forventning at Innovationsfondsprojektet gør Li Bal mere attraktiv for den private investor og jeg forventer at allerede inden årets udgang har vi rejst ny privat investorkapital”.

Energiområdet er et Innovationsfonden største områder med en samlet aktiv portefølje på 100 projekter og mere end 2 mia. kr. i investering. I 2016 investerede Innovationsfonden 174 mio.kr. i 14 Grand Solutions projekter indenfor vind, sol, smart energi, effektelektronik, energieffektivitet og geotermi.  

Kontakt

Scientific Officer
Niels Langvad
M: +45 6190 5034
E:  NIELS.LANGVAD@INNOFOND.DK