IT portal skal skabe overblik i forbrugslåns-junglen

Lendme, et nyt dansk fintech selskab, har skabt en IT portal som stiller danske forbrugere i stand til at navigere i forbrugslåns-junglen, og gør det nemmere at sammenligne og vælge låntilbud fra forskellige långivere.

Konceptet, hvor man modtager og sammenligner konkrete tilbud på en vare eller en tjenesteydelse, er meget velkendt.

Danske forbrugere er vant til at sammenligne priser, når de skal bo på hotel eller bestille rejser, men har ikke samme mulighed når de skal optage et lån. En af årsagerne til dette, er at banken skal foretage en individuel kreditvurdering af en lånansøger, inden banken kan sige om de vil give et tilbud, og i så fald, til hvilken rente, hvilket sætter store krav til den bagvedliggende tekniske løsning.

Lendme fik bevilget penge fra InnoBooster for at realisere planerne for at udvikle den nødvendige platform, og kunne den 1. maj lancere Danmarks første låneformidler, for de danske forbrugere.

Udviklingen krævede ikke blot en hjemmeside der kunne håndtere låneansøgernes data blev indsamlet, men også at de integrerede deres IT-system med bankerne via en API.

Tjenesten fungerer sådan at man på udfylder en ansøgning på nettet sammen med en angivelse af, hvor mange penge man vil låne.

Modtagelsen har været overvældende, og vist at der er en rigtig stor interesse blandt forbrugerne at kunne modtage og sammenligne låntilbud på en nem, gratis og uforpligtende måde, siger Frederik Murmann fra Landme.

Vores fokus nu, hvor vi har fået vores platform på plads, er at øge kendskabsgraden til hvem Lendme er, og hvad vi kan gøre, sådan at vi kan hjælpe de 25 % af danskerne der optager et forbrugslån med at sammenligne konkrete låntilbud, inden de træffer en beslutning der vil påvirke deres privatøkonomi langt ud i fremtiden.

Portalen har som formål at hjælpe forbrugerne med at træffe gode økonomiske beslutninger, og med et usikret lånemarked på ca. kr. 100 milliarder, så er potentialet for at sikre en besparelse til de danske forbrugere enormt.

På sigt vil Lendme tilbyde samme sammenligningsmuligheder for billån og andelsboliglån.

Category

InnoBooster

Period

2016 2016

Investment

Innovationsfonden:
390.000
Total budget:
1.2 mio.

Project Manager

Frederik Murmann

Læs mere

Martin Kyvsgaard's picture
Call me directly 
6190 5081