Apple kaster sin kærlighed på fondsinvestering

Hvert år i februar sættes der fokus på kræft over hele kloden på World Cancer Day. I den anledning valgte Apple fondsinvesteringen Miiskin som deres App of the Day på grund af dens brugervenlige løsning på et udbredt problem.

February 22, 2018

Siden år 2000 har World Cancer Day årligt skabt opmærksomhed om kræftsygdomme. Ambitionene er at forhindre dødsfald ved at uddanne verdensbefolkningen og nedbryde stigma om lidelserne - og det bidrager hudappen Miiskin til ifølge Apple. Det innovative værktøj blev valgt som App of the Day under World Cancer Day.

– Modsat mange af de medicinske værktøjer online vil Miiskin ikke fylde dig med frygt. Den handler om observation frem for alarmerende information, for når det kommer til noget så alvorligt som modermærkekræft er tidlig påvisning vigtig for effektiv behandling, skriver Apple.

Miiskin monitorerer modermærker, så brugeren opdager, hvis de forandrer sig: brugeren tager et billede af modermærket, og appen minder om, hvornår et nyt tjek af modermærket igen skal foretages, så billederne kan sammenlignes og eventuelle ændringer kan opdages.

Innovationsfonden investerede 2,7 mio. kr. i projektet i 2016, og siden da er det gået stærkt: Miiskin har indgået samarbejder med Udenrigsministeriets Eksportråd og Hudkræft.com, og velgørende samarbejder med den australske NGO Cancer Council og British Skin Foundation er det også blevet til.

Hele februar måned vil Miiskin i samarbejdet med British Skin Foundation donere £1 per gratis download af appen, skriver The Hippocratic Post.

Spørger man Miiskins CEO Jon Friis, har anbefalingen fra Apple stor værdi:

– Historien rammer præcis vores værdier, og det at så stor en aktør støtter op om vores projekt giver stor credibility på markedet. At de har valgt os ud blandt så mange andre apps – det er virkelig fantastisk.

Miiskin er i skrivende stund blevet downloadet af omkring 175.000 brugere.

Investering

  • InnoBooster
  • Fondens investering: 2,7 mio. kr.
  • Samlet budget: 8,4 mio. kr.
  • Miiskin.com
  • Download Miiskin i App Store her

World Cancer Day

  • 4. februar
  • Vedtaget i 2000 af UICC (Union for International Cancer Control)

Læs mere