AKRO

ARKO ApS: Designermøbler i gør-det-selv-format

Periode
2019-2020
Innovationsfonden
460.000 kr.

Møbel- og designvirksomhed kobler værdien af godt gør-det-selv-arbejde sammen med den funktionalitet og æstetik, som kun gennemtænkt design kan give.

Nøglen er, at det er slutbrugeren, som selv bygger møblet fra bunden – ikke kun samler det. På den måde undgår ARKO produktions-, logistik- og lageromkostninger. Det er med til at holde prisen nede, så flere får adgang til smukke, håndbyggede træmøbler og funktionelt inventar til haverummet.

Det fungerer således: ARKO leverer et kit med arbejdstegninger til et danskdesignet produkt med udførlige vejledninger, samt de nødvendige dele til montage - eksempelvis beslag, søm og skruer. Kort sagt, alt det, der skal til, så et ellers komplekst gør-det-selv-projekt bliver en succes.

Det er så op til kunden selv at købe træet, men hvilket og hvor meget, samt hvilke værktøjer man får brug for, fremgår naturligvis af vejledningen. Så er der kun tilbage at nyde processen med at skabe – og ikke mindst glæden ved at kunne det selv.

Sortimentet spænder bredt, fra forholdsvis simple projekter til teknisk krævende opgaver for de øvede. Designet er ARKOs, men håndværket er kundens eget. Slutproduktet er derfor aldrig en kopi, men altid en original.

Innofounder:
Carsten Ole Meyer-Zeuthen