Develop Diverse

Develop Diverse: Kunstig intelligens kan udrydde ubevidst bias

Periode
2019-2020
Innovationsfonden
460.000 kr.

Virksomheden Develop Diverse har udviklet en softwareløsning baseret på kunstig intelligens, som kan hjælpe virksomheder med at undgå ubevidst bias i deres kommunikation og rekruttering.

Redskabet hjælper virksomheder med at analysere og neutralisere social stereotypt indhold på tværs af deres kommunikationskanaler.

Develop Diverses vision er at normalisere mangfoldighed i virksomheder ved at spotte og eliminere kønsubalance og ulighed generelt på arbejdspladser. Det gælder både køn, etnicitet, alder og på længere sigt også seksualitet og handicap.

På Develop Diverses platform kan brugerne indsætte URL’en til deres hjemmeside, en tekst eller uploade en fil og på få sekunder få udpeget, hvilke bestemte ord, billeder og videoer, der med fordel kan ændres for at give et mere inkluderende sprog.

Develop Diverse får gavn af Innovationsfondens investering på to måder. Investeringen hjælper virksomheden på udviklingssiden, så softwareløsningen udbygges til også at blive et internt kommunikationsredskab, så alle medarbejdere kan bruge det til e-mails, interne chats osv. Det betyder, at redskabet ikke alene vil kunne sikre diversitet i rekrutteringen, men også bidrage til at bygge en inkluderende kultur. Derudover gør investeringen det muligt for virksomheden at fokusere på salg og blive i stand til at tiltrække yderligere investorer.

Web: www.developdiverse.com/

Innofounder:
Jenifer Clausell Tormos