Fruit-up

Fruit-up: Cashew-æblet - fra overskudsprodukt til bæredygtige ingredienser

På hver eneste cashew nød gror et æble: cashew-æblet. Frugten vejer 10 gange så meget som nødden og anses som restprodukt i de fleste afrikanske lande. Ved at unytte denne resourse kan cashew landmandens indkomst øges med op til 50 %. 

Frugten er rig på fibre, vitaminer, antioxidanter og ikke mindst pectin, som er et naturligt fortykningsmiddel, som kan bruges som erstatning til gelatine. Frugtens ressourcer, mener virksomheden Fruit-up, kan udnyttes til at skabe bedre levevilkår for det afrikanske folk. Derudover kan det skabe nye muligheder for virksomheder til at anvende nye, mere bæredygtige produkter, som giver forbrugeren flere muligheder for at vælge bæredygtigt i hverdagen.

Frugtkødet kan anvendes som naturligt pectin og juicen kan dehydreres til frugt-paste, som kan anvendes til blandt andet rawbites og frugt-barer. Det er Fruit-ups mission at hjælpe de afrikanske landmænd til at udnytte alle dele af cashew-planten. 

Web: www.fruitupdk.wordpress.com

Innofounder Graduate

Marianne Geertje Duijm