cellugy 1

Grøn iværksættervirksomhed udvikler bæredygtig og genanvendelig erstatning til plastemballage

Iværksættervirksomheden, Cellugy, har udviklet et 100 procent genanvendeligt biomateriale til erstatning af film og anden plastemballage. Siden 2018 har Cellugy arbejdet på at udvikle produktet og skabe en bæredygtig forretning - bl.a. med støtte fra Innovationsfonden - og virksomheden er nu klar til at tage næste skridt og sætte produktionen i gang.

Cellugy er en biotek-iværksættervirksomhed i Aarhus, som er udsprunget af en undren over mængden af plastik i supermarkederne.

Cellugy har på den baggrund udviklet produktet, EcoFlexy, der er baseret på biomateriale fra overskydende sukkerarter, og som er 100 % genanvendeligt. Produktet kan anvendes i stort set alle brancher og til flere forskellige former for emballage blandt andet som film, som barriereovertræk og som et additiv til forbedring af emballage.

-I stedet for at fokusere på problemerne omkring plastikforbruget som eksempelvis, hvordan man indfanger plast i havene, forsøger vi at fokusere på selve problemet i at anvende plast som materiale, så det aldrig ender i havet, fortæller Serena Leka, engagement manager i Cellugy, der sammen med Isabel Martos, Deby Fapyane og Parun Sihombing er partner i virksomheden.

Klar til at tage skridtet mod produktion i pilotskala

Siden 2018 har Cellugy haft fokus på at udvikle produktet fra bunden og skabe en bæredygtig forretning. Det betyder, at de har brugt tid på at søge kapital og tiltrække de rette talenter for at kunne tage næste skridt og skalere virksomheden.

Iværksættervirksomheden har en klar vision om at sætte en stopper for plastikforurening og de miljøskadelige konsekvenser, som plastproduktionen medfører. Et mål, som de er klar over, at de ikke kan imødekomme alene, men som kræver en kollektiv indsats, der skal indlejres i alle led af produktionskæden.

-Vi kan tilbyde et produkt, der gør det nemmere for virksomheder at træffe et bæredygtigt valg. Vi er meget bevidste om, at vi ikke kan gøre det alene, men at en kollektive indsats er det, som kommer til at skabe forandring, siger Serena Leka.

Investering i og validering af produktet 

Som iværksættervirksomhed har Cellugy hele tiden haft fokus på at teste deres produkt blandt branchefolk og investorer. Det betyder blandt andet, at de løbende har søgt fondsmidler, som både har været med til at finansiere udviklingen, og samtidig været en vigtig validering af produktet.

-De midler, som vi har fået, har været utrolige vigtige for udviklingen. Både økonomisk, men også i forhold til valideringen af vores produkt. Det giver en tro på, at produktet er værdiskabende, når eksterne investorer anerkender det, siger Serena Leka.

Cellugy har blandt andet modtaget investering fra Innovationsfonden, BioInnovation Institute (BII) og fra European Innovation Council (EIC) Acelerator, som en del af Green Deal strategien.

Derudover har de været nomineret til flere priser inden for både bæredygtighed og iværksætteri. Senest er de blevet nomineret til Nordic Startup Awards til blandt andet ”Best Climate Impact Startup,” som bliver afgjort den 26. november 2020.

Læs mere om virksomheden her: www.cellugy.com