Henlez

Henlez: Avanceret enzymteknologi skal hjælpe mennesker med hudsygdomme

Periode
2019-2020
Innovationsfonden
460.000 kr.

Ny behandlingsform til hudsygdomme kan mere end blot lindre smerten nu og her – den skal også virke forebyggende.

Hudsygdomme, der opstår i hårsækkene, kan medføre svært invaliderende fysiske og psykiske lidelser, for de mennesker som har dem. Den nuværende behandling består primært enten af kirurgi eller af systemisk symptombehandling med midler, som eksempelvis antiinflammatoriske lægemidler, der forsøger at holde sygdommen i skak.

Virksomheden Henlez er ved at udvikle en ny, avanceret behandling, der vil virke forebyggende. Produktet bliver et lægemiddel, som påføres huden direkte. Med enzymer som det biologiske præcisionsværktøj vil Henlez behandle sygdommene tidligt i udviklingen og ikke blot symptomerne. På den måde vil behandlingen markant forbedre patienternes livskvalitet.  

Virksomheden arbejder sammen med danske dermatologer, universitetsforskere i hud og farmaci, samt enzymvirksomheden Novozymes. Der ligger fortsat et udviklingsarbejde i selve produktet samt i en kortlægning af patienternes og lægernes behov og ønsker til behandlingsformen, før produktet bliver tilgængeligt på markedet.  

Det forventede resultat af Innofounder - Graduate er at udvikle en funktionel prototype-behandling, der kan danne grundlag for yderligere kapitalrejsning til videre udvikling og kliniske forsøg med rigtige patienter.

Web: www.henlez.com

Innofounder:
Jeppe Christian Mouritsen