Idun5

IDUN audio er rumlig lyd til hovedtelefoner

Periode
2019-2020
Innovationsfonden
460.000 kr.

Med ny software er det muligt at opleve afstande og bevægelser i lyden fra dine hovedtelefoner.

Vores evne til at høre, hvor lyd kommer fra, og hvor langt væk noget er, hjælper os til at forstå vores omgivelser. Men når vi lytter til musik eller har en telefonsamtale med hovedtelefoner på, er lyden inde i vores eget hoved. Det er en meget unaturlig oplevelse, som vi har lært at leve med.

Forestil dig, at dine hovedtelefoner kan gengive naturlig lyd, og at du kan høre, om noget er tæt på eller langt væk. IDUN audio har udviklet software, som gøre det muligt. Det er ligesom virtuel- og augmented reality, blot for lyd. Og vigtigst af alt, softwaren bruger så lidt processorkraft, at den kan køre direkte i en trådløs hovedtelefon.

Det gør det muligt at forbedre oplevelsen af mange hverdagssituationer, som at lytte til musik, tale i telefonen, se en film, spille et computerspil, interagere med en smartphone, lytte til en audioguide eller navigere i byen (især for blinde og svagtseende).

Hovedtelefoner bliver mere og mere avancerede, og markedet vokser med 13 procent om året. Rumlig lyd kommer til at være et vigtigt element i den næste generation af hovedtelefoner.

IDUN audio vil med støtten fra Innovationsfonden modne softwaren, så de første hovedtelefoner med indbygget, rumlig lyd kan blive leveret til markedet.

Web: www.idun-audio.com

Innofounder:
Pauli Minnaar