OKTO Acoustics

OKTO Acoustics: Innovativ lydteknologi genkender og kortlægger akustiske forhold

Periode
2019-2020
Innovationsfonden
460.000

OKTO har udviklet en prisbillig, dedikeret IoT*-mikrofon med indbyggede algoritmer, der kan måle og evaluere akustiske forhold. Virksomhedens platform består af et antal sensorer, hvor algoritmerne er integreret i selve sensoren. Med denne skalerbare løsning kan platformen lytte til og genkende lydsignaturer mange steder på én gang.

Et af virksomhedens anvendelsesområder er energisektoren. Her er der stigende mængder af kritisk infrastruktur, der indebærer tidskrævende manuel inspektion og transport af personel til områder uden nem tilgængelighed. OKTO har udviklet en løsning, der kan kobles på f.eks. transformerstationer og pyloner. Ved at behandle data lokalt og kun sende notifikationer ved en kritisk begivenhed opnås fordele i forhold til datasikkerhed, responstid og båndbredde.

OKTO tester pt. teknologien med den første betalende test-kunde, Elia Group. Teknologien testes samtidig også til kortlægning af koncertlyd hos en af de største danske arrangører af udendørs koncerter.

- En investering fra Innovationsfonden er en vigtig blåstempling, der allerede nu har åbnet nye døre for os. Bevillingen giver os desuden overskud til at indhente de rette kompetencer til udvikling og certificering af kerneteknologien, så vi kan tage vores idé fra hardware-prototype til lancering af et markedsmodent produkt. Samtidig giver investeringen et økonomisk frirum, så vi kan fokusere på strategier til at realisere vores langsigtede forretningsplan og etablere os som eksperter på vores område, siger stifter, Golam Sadeghnia.

*Internet of Things (IoT) er enheder, der er koblet på nettet.”

Web: www.oktoacoustics.io

Innofounder:
Golam Sadeghnia