Studio seagrass

Studio Seagrass: Akustiske paneler af ålegræs

Periode
2019-2020
Innovationsfonden
920.000 kr.

Ålegræs er en overset og uudnyttet ressource i den danske natur. Materialet har mange gode egenskaber, som virksomheden Studio Seagrass arbejder på at udnytte.

I årtier har det fået lov til at ligge som en uudnyttet ressource i vandkanten. Ålegræsset. Hvor andre ser affald, ser Studio Seagrass et nyt forretningspotentiale i Danmark, som består af forarbejdning og upcycling af overskudsproduktet ålegræs til nye, sunde akustikmaterialer.

Ved at omdanne dette gratis råstof, der bogstavelig talt er lige til at samle op på stranden, til værdifulde ressourcer i form af sunde akustikmaterialer, indkapsles ikke blot store mængder karbon i byggeriet og skåner miljøet for udledning af CO2 – der bliver også skabt et nyt marked med et bæredygtigt vækstpotentiale.

Virksomhedens akustikmaterialer er udviklet for at skabe et reelt alternativ, der kan forbedre de sundheds- og miljømæssige udfordringer, der kan være forbundet med de traditionelle akustikmaterialer. Studio Seagrass´ måtter har akustiske og lydabsorberende egenskaber, som matcher de førende produkter på markedet.

I forhold til polyester, sten- og glasuld, som typisk bliver brugt, har ålegræs flere fordele, blandt andet større varmekapacitet, der medvirker til at skærme mod sommeroveropvarmning. Ålegræs kan tillige opsuge og afgive en vis mængde fugt og dermed stabilisere indeklimaet. Desuden har materialet egenskaber, som gør det brandhæmmende, hvorfor man kan bruge materialet som decideret loft- eller vægbeklædning.

Web: www.studioseagrass.com

Innofounder:
Tobias Grumstrup Lund Øhrstrøm
Pi Fabrin Karstensen