Cohort 7 Innofounder Graduate

17 nye iværksætterteams tager hul på iværksætterforløb

32 nye, håbefulde og unge iværksættere er netop startet på Innovationsfondens iværksætterspor Innofounder Graduate. De næste 12 måneder skal de udvikle deres iværksætteridéer til markedsklare løsninger.

De 32 unge er fordelt på 17 teams, der hver især skal arbejde på at gøre deres idéer til virkelighed. Gennem programmet vil de i et år modtage sparring og finansiering til udvikling af deres forretning.

Forretningsidéerne er af stor variation og løser mange forskellige problemstillinger. Et team udvikler f.eks. et filtreringssystem, der kan filtrere og opsamle partikler som f.eks. mikroplast og blå biomasse fra store mængder havvand, mens et andet team udvikler intelligente skosåler, som skal sikre parkinsonpatienter den bedste behandling.

Du kan læse om alle projekterne herunder.

BeneSit – en rygstimulerende stol, som forebygger rygsmerter.

Benesit

Rygsmerter er en af de hyppigste årsager til lægebesøg og sygefravær i Danmark. Meget stillesiddende arbejde i den forkerte arbejdsposition kan føre til smerter og spændinger i nakke og ryg.

Det skyldes ofte den position, man er i, når man sidder i en almindelig kontorstol. Her er låret vinkelret på kroppen, og kroppen vil derfor automatisk falde sammen i den nedre lænderyg - med spændinger og smerter som konsekvens. 

BeneSit har udviklet en stol, som kan afhjælpe og forebygge rygsmerter. Stolens design gør, at man retter ryggen, strækker lænden og aktiverer coremusklerne. Det sker, fordi man sidder på sædeknuderne frem for halebenet, benene peger nedad så det naturlige lændesvaj bevares og fordi man sidder i balance på den afrundede bund så rygsøjlen er placeret i en lige linje i forlængelse af stolen.

Stolen kan dermed være med til at fremme et bedre arbejdsmiljø for både virksomheder og privatpersoner.

Web
www.benesit.dk

Innofounder
Peter Kragh

Studly - skaber drømmeføl med kunstig intelligens

Studly

Ønsket om at avle den ultimative hest er noget, enhver hesteejer kan relatere til. Dog tvinger konventionelle avlsmetoder og gamle systemer hesteavlere til at fokusere mere på fadergenerne frem for begge forældre. Derved øges risikoen for indavl hos heste, når få tophingste vælges til tusindvis af hopper, og potentialet ved alsidig avl forbliver uforløst. Det vil Studly lave om på.

Studly er en softwareplatform, der hjælper hesteejere med at tage velovervejede beslutninger, når de matcher hingst og hoppe. Ved at samle avlsheste på Studly agerer platformen markedsplads med onlinebestilling, ordrestyring og automatisering. Målet er at bruge hestedata til at introducere deep learning og kunstig intelligens, der kan simulere et føl inden fødsel, baseret på hesteejers præferencer.

Web
www.studly.eu/da

Innofounder
Elias Filt Andersen
Ingunn Lilja Bjarnadottir

NorthArc - et ruteoptimeringsværktøj, som kan håndtere komplekse planlægningsprocesser

Consilio

Planlægning af opgaver og kørselsruter er en kompleks og ufleksibel proces, som kræver en eller flere planlæggere med et indgående kendskab til forretningen, medarbejderne og andre variable. Et stort ansvar hviler hos få medarbejdere, og planlægningsfejl kan have store økonomiske konsekvenser for virksomhederne. Derudover gør de nuværende arbejdsgange, som inkluderer ikke-dedikerede systemer som Google Maps, planlægning til et tidskrævende arbejde.

Planlægningssystemet NorthArc kan optimere store dele af planlægningen ved hjælp af in-house udviklede ruteoptimeringsalgoritmer. Med udgangspunkt i virksomhedernes planlægningskriterier kan Consilio blandt andet automatisk genberegne ruter, tilføje opgaver til eksisterende ruter, planlægge ferieperioder og give medarbejderforslag til indkomne opgaver.

Northarc kan assistere den private og offentlige sektor med at optimere deres arbejdsgange og digitale infrastrukturer. Dette frigør ressourcer på tværs af virksomhederne og øger opgavekapaciteten.

Web
www.northarc.dk

Innofounder
Kåre Hyttel Sørensen
Jonathan Hauge Kirkegaard

Hjortu Destilleri - vil som det første destilleri i Danmark lave whisky ud fra egne gærstammer

Hjortu Destilleri

Efterspørgslen på lokale produkter af høj kvalitet er efterhånden ikke længere en ny trend, men en stor del af fødevaresektoren. Det gælder også i alkohol- og spiritusbranchen, hvor lokale mikrobryggerier- og destillerier oplever større efterspørgsel. Dette er også tilfældet i whiskybranchen.

På trods af denne udvikling har danske destillerier primært fokuseret på at lave whisky efter skotske traditioner. Her skiller Hjortu Destilleri sig ud, da virksomheden producerer whisky lavet efter amerikanske bourbontraditioner.

Derudover er virksomhedens whisky lavet på 100% danske ingredienser, og Hjortu Destilleri vil som det eneste danske destilleri udvikle sine egne gærstammer, som alle vil stamme fra den danske natur.

På den måde vil Hjortu Destilleri placere Danmark på verdenskortet på bourbon-scenen, da ingen danske destillerier laver majswhisky ud fra bourbon-traditioner.

Innofounder
Niels Lyngkjær Jensen

Kulturmajeriet – skaber plantebaserede, langtidsmodnede ostehjul med karakter

Kulturmejeriet

Ofte bliver vegansk ost associeret med kedelig smag, gummiagtig tekstur og et produkt fuld af tilsætningsstoffer. Det vil Kulturmajeriet ændre på.

Kulturmajeriet holder fast i gamle traditioner inden for osteproduktion, som syrningen og modningen, men skifter mælken ud med nødder, kerner, salt og kulturer. Det betyder, at ostehjulet opnår smag og karakter gennem langtidsmodning, og adskiller sig dermed fra andre plantebaserede alternativer både i smag og kvalitet. Produktet er derudover økologisk og vil blive solgt i trekantsstykker skåret fra et ostehjul i klimavenlig emballage.

Produktet bidrager til den grønne omstilling ved at fremsætte bedre produkter af højere kvalitet for at opfordre flere til at spise plantebaseret.

Innofounder
Andrea Donau Lauridsen
Mikkel Lau Dupont  

VitaSim - tilbyder en all-in-one virtual reality (VR) platform, der gør det muligt for brugere at skabe, redigere og dele VR-baseret indhold

VitaSim

VR-markedet er under voldsom vækst og teknologien har i de seneste år vundet indpas i mange sektorer. F.eks. har VR vist sig effektivt til undervisning og træning, til behandling af smerter, angst og fobier, og som et banebrydende værktøj til analyse af markedsføringsmateriale. Det er dog stadig besværligt at udvikle avanceret VR-indhold, og omkostningstungt at få konsulenter til det. 

VitaSim’s software gør det let at håndtere hele spektret af VR. Med deres platform kan man gøre billeder og videoer interaktive, bygge komplekse træningsoplevelser ved hjælp af 3D objekter og animeret indhold (CGI) og indsamle data på brugen af indholdet. Platformen kan blandt andet bruges i undervisningssammenhænge, og på den måde får undervisere frihed til at skabe præcis den undervisning, deres elever har behov for, samt mulighed for at justere materialet ved behov.

Web
www.vitasim.dk

Innofounder
Rune Overgaard Jensen
Eskild Andresen
Anders Winter

UDU – legetøj der kombinerer fysisk aktivitet med digital interaktion

UDU

84% af verdens børn og unge er ikke nok fysisk aktive. En af årsagerne kan være, at den digitale verden har været i rivende udvikling, mens det eksisterende legetøj er blevet overhalet indenom. Selvom gaming kan være godt for børns udvikling, er det for det meste stillesiddende og inaktivt.

Det vil UDU lave om på ved at skabe legetøj, der kombinerer fysisk aktivitet med gaming på helt nye måder, og dermed give børnene de ting, de efterspørger i digitale spil, imens de bevæger sig. Ved hjælp af den nyeste teknologi vækkes legetøjet til live og med UDUs første produkt, der i øjeblikket er i patentfasen, kan man nu stige i level, slå highscores og spille online med sine venner med et fysisk legetøj - uden en skærm. Det er gaming i den virkelige verden.

Innofounder
Marius Helmer Larsen
Asbjørn Høj Christensen

Pluto - en løsning til vejtilsynet, der kan optimere vedligeholdelsen

Vejrforhold og trafikbelastning fører til løbende slid af vejnettet. Skader kan udvikle sig hurtigt og være til fare for trafiksikkerheden. Rettidig reparation kan forlænge vejenes levetid med op til 30%. Løbende vejinspektion er imidlertid en dyr manuel proces udført med blyant og papir og bliver derfor ikke udført regelmæssigt.

Pluto Technologies automatiserer denne proces med billedgenkendelse. Ved indsamling af yderligere datapunkter skaber Pluto Technologies en platform, der kan skabe store besparelser i kommunerne og derved optimere de mange milliarder, som bruges på at opretholde offentlig infrastruktur. 

Den rettidige reparation af skader vil komme borgerne til gavn ved bedre anvendelse af skattekronerne, men også i form af færre ulykker og mindre slid på undervogne.

Web
pluto.page

Innofounder
Johan Bender Koch
Jesper Henrichsen

REDO - behandling til kroniske smertepatienter

REDO

Over 1 mio. danskere lever i dag med kroniske smerter og tallet er stadig stigende. Det er estimeret, at mellem 20-40 procent af den globale befolkning vil få kroniske smerter i løbet af deres liv, hvilket vil forringe deres livskvalitet betydeligt.

REDO har udviklet et software, der kan hjælpe kroniske smertepatienter med at reducere smerte. Softwaren visualiserer hjerneaktiviteten på en monitor, hvilket gør det muligt for patienten igennem træning at kontrollere og ændre sin smerterelaterede hjerneaktivitet, hvilket resulterer i en reduceret smerte. Modsat eksisterende neurofeedback-behandlinger er denne behandling unik, fordi man i forbindelse med den målte hjerneaktivitet kan levere præcis data grundet en tilkoblet bevægelsesregistrering.

Ud af den million danskere, der lider af kroniske smerter, er 400.000 behandlingskrævende patienter. 2% af patienterne modtager specialistbehandling, hvor de resterende modtager ineffektiv almen behandling.

REDO tilbyder en specialiseret behandling til almen praksis, som kan skabe en øget livskvalitet hos patienten og spare samfundet penge gennem færre sygemeldinger, førtidspensionister og reduceret medicinforbrug.

Innofounder
Tor Duerlund Emanuelsen
Morten Kirkegaard

Zenze - sikrer den bedste behandling af parkinsonpatienter med intelligente skosåler

Zenze

Hverdagen for en parkinsonpatient er præget af en streng medicineringsplan for at undgå de svære motoriske symptomer fra Parkinson sygdom. Behandling af Parkinson er kompleks, fordi ingen parkinsonpatienter oplever samme sygdomsforløb, og neurologen har kun 20 minutters konsultation hvert halve år til at ordinere medicin. Konsekvensen er, at 50 % af alle parkinsonpatienter ikke får den optimale behandling, hvilket kan resultere i hallucinationer og motoriske komplikationer.

Besværet gang er det mest fremtrædende og invaliderende symptom hos patienter med Parkinson. Zenze vil afhjælpe problemet med fejlmedicinering med en skosål med sensorer til patientens hjemmesko, der som den første kan indsamle data om patientens gang i eget hjem. Dataen visualiseres i en app, og kan bruges som en digital logbog til neurologen. På den måde kan neurologen ordinere medicinen mere præcist.

Web
www.zenzetech.com

Innofounder
Magdalena Paul
Jesper Hallengreen

Tollson - Mekanisk filtreringsteknologi til fiberseparation og filtrering af væsker med tørstofpartikler

Tollson

I Danmark er der over 3.500 regnvandsbassiner, der sikrer en god håndtering af regnvandet. En konkret udfordring for forsyningsselskaberne er de høje omkostninger forbundet med vedligeholdelsen af regnvandsbassinerne, hvor eksisterende løsninger er tunge både i forhold omkostninger og logistik.

Det vil Tollson ændre på og udvikler teknologien CylinderPress™, der er en mekanisk filtreringsteknologi designet til at fjerne partikler fra alle typer væsker i en kontinuert proces. Filterelementet kan nemt udskiftes, hvilket giver en mulighed for justering af filtreringsgraden helt ned til 10 my.

Tollson arbejder på udviklingen af en mobil løsning, der lokalt kan afvande og kompaktere sediment fra regnvandsbassiner i forbindelse med oprensning af disse. Løsningen kan sænke deponeringsomkostningerne, da dele af det filtrerede vand kan ledes tilbage til bassinerne, så kun det forurenede jord deponeres.

Web
www.tollson.com

Innofounder
Christoffer Cady
Anas Mehdawi  

Robotto – hjælper med at forudse udvikling i skovbrænde gennem droneovervågning

Robotto

Hvert år opstår der mange skovbrænde rundt omkring i verden, som har alvorlige konsekvenser for miljøet og lokalsamfundet. Det er et stort problem og svært for brandmænd og –kvinder at danne sig et overblik over situationen, når den først er opstået.

Det vil Robotto afhjælpe med en software, der gør det muligt for droner at indsamle data omkring skovbrandene, så man bedre kan danne sig et overblik over omfang, og i hvilken retning branden breder sig. Ved brug af kunstig intelligens og internet of things-teknologi kan billederne og dataen fra dronerne omsættes til den nødvendige viden, som brandlederen har brug for til at igangsætte de nødvendige tiltag for bedst muligt at stoppe skovbranden.

Web
www.robotto.dk   

Innofounder
Kenneth Richard Geipel
Jacobo Domingo Gil
Lucas de Paula

Pleaz - digitaliserer aktive pauser

Pleaz

Sygefravær og uproduktive medarbejdere er to af de største omkostninger for virksomheder. Derfor tilbyder flere virksomheder sundhedstiltag for at øge medarbejdernes fysiske og mentale sundhed. Tiltagene kæmper dog med at aktivere medarbejderne. Derfor søger mange virksomheder initiativer, som kan engagere medarbejderne over længere tid, og som har en positiv effekt på deres sundhed og arbejdspræstation.

Pleaz er den første virksomhed i verden til at digitalisere aktive og sociale pauser til kontormedarbejdere. Pleaz.io indeholder enkle og sjove videoinstruktioner (Pleazer), der gør det nemt og effektivt at være aktiv i arbejdstiden.

Forskning viser, at aktive pauser i løbet af en arbejdsdag har positive effekter på mental sundhed og risikoen for at udvikle livsstilssygdomme. Derfor skaber vi en tydelig værdi for virksomheder ved at nedbringe sygefravær og øge engagement, da Pleazere mindsker smerter, stress og øger det mentale og fysiske overskud.

Web
pleaz.io

Innofounder
Micki Kold Nagel
Matias Welsien Thomasen

MicroChange - opsamling af mikroplast i havvand

MicroChange

Udbredelsens af plastikforurening i maritimt miljø, en stigende efterspørgsel af bæredygtige energiressourcer samt international miljøregulering er tre problematikker, der mangler løsninger til.

Derfor har MicroChange udviklet et filtreringssystem, der kan filtrere og opsamle partikler fra store mængder havvand – herunder partikler som mikroplast og blå biomasse. Filtreringen sker gennem allerede eksisterende filterløsninger, og opsamlingen via allerede eksisterende centrifugal dekantering. Sammensætningen af disse enheder er kendt fra spildevandsanlæg, men er endnu ikke afprøvet til rensning af havvand.

Ved implementering af dette system i shipping industrien, vil man potentielt kunne opsamle mikroplast svarende til 39% af den årlige plastudledning på verdensplan. Det vil altså være med til at løse nogle af de store problemer, man oplever i det maritime miljø.

Innofounder
Sarah Kristine Persson Hammershøy

Coastgrass - udvikler en biobaseret, komposterbar beholder

Coastgrass

De fleste bruger dagligt produkter til personlig pleje, som ofte kommer i en plastbeholder fremstillet af råoliebaseret plast, og som smides ud, når den er tom. Der er et stigende ønske om bæredygtige produkter hos forbrugerne, og det kan imødekommes med hensyn til indholdet, men når det kommer til plastbeholderne til f.eks. ansigtscreme eller hårvoks, er der ikke et bæredygtigt alternativ.

Coastgrass’ løsning er en biobaseret, komposterbar beholder, der erstatter plastikbeholderne, og som kan smides direkte i den grønne biospand. Materialet består udelukkende af naturlige og let tilgængelige ressourcer, som giver emballagen et æstetisk, grønt og naturligt udtryk.

Innofounder
Malthe Rasmus Timmermann Larsen
Kristoffer Kilias Møller Jakobsen

Phinder - Automatiseret GDPR compliance, der holder det private privat.

Phinder

Overholdelse af GDPR er med til at skabe en transparent organisation for medarbejdere, kunder og resten af verden. For at være GDPR compliant skal organisationen have komplet overblik og kontrol over de persondata, der opbevares, hvilket oftest forsøges løst manuelt og med ineffektive processer. 

Phinder udvikler AI-drevet software, som giver organisationer overblik og kontrol over deres ustrukturerede persondata. Løsningen er automatiseret og giver betydelige fordele i form af omkostningsbesparelser ved opbevaring og datavedligeholdelse og mere effektive arbejdsgange. Phinders løsning hjælper organisationer til at forvalte persondata på en måde, der giver tillid, respekt og et godt omdømme.

Innofounder
Aleksander Rosenkilde Kristiansen
Kevin Hilaire

Teton.ai - monitorering til forudsigelse og forhindring af patientforværringer.

Teton

Viden redder liv, og derfor har alle patienter brug for at blive monitoreret præcist. Jo mere man ved om patienter, jo bedre kan man hjælpe og behandle dem.

Det er dog ikke alle patienter, der kan have fysiske monitorerings-devices på. Alt fra deres psykiske tilstand efter en operation til brandsår kan være grunde til, at fysiske devices er uønskede. Disse patientgrupper er dog mindst lige så vigtige at monitorer, og derfor udvikler Teton.ai fremtidens kontaktløse patientmonitoreringssystem.

Ved brug af deep learning og computervision udvikler Teton.ai et robust og intelligent system, der kan måle vitale parametre og indsamle vigtig viden om patienterne uden nogensinde at røre dem. 

Innofounder
Mikkel Wad Thorsen