urskive

Grand Solutions ansøgningsfrister 2020

Så snart finansloven og fordelingen af forskningsreserven er på plads, vil de nye Grand Solutions opslag og den økonomiske ramme blive offentliggjort. Vi håber det vil ske i december.

Der vil være to ansøgningsfrister: d. 27. februar og d. 18. august.

Vi forventer opslag indenfor tematikker med fokus på løsninger med betydelig impact på klimaudfordringen og den grønne omstilling. Der forventes endvidere opslag inden for nye teknologiske muligheder og sundhedsområdet.

Vi opfordrer ansøgere til at starte i god tid med planlægningen af de ambitiøse forsknings- og innovationsprojekter, da de ofte omfatter komplekse løsninger baseret på avanceret viden og flere forskellige partnere fra den offentlige og private sektor.

Der stilles store krav til forskningskvalitet, værdiskabelse, effektivitet og implementering af projektets resultater.

Ansøgningsskemaet er med samme afsnits inddeling som sidste år, og budgetarket er kun ganske let forenklet. Desuden er der fjernet detaljer, som tidligere har givet enkelte tekniske udfordringer.

Ansøgningsskemaet indeholder opdaterede vejledninger til de enkelte afsnit, baseret på tidligere års erfaring og input fra ansøgere. Skemaet inkluderer bl.a. mere præcis vejledning til afsnit om state-of-the-art og projektbeskrivelse & metodevalg.

Innovationsfonden har imødegået ønsket fra især ansøgere fra meget komplekse projekter, og tillader nu mere plads til bl.a. summary og bilag. Ansøgere skal dog være meget påpasselig med ikke at skrive overflødig tekst og gentagelser, da det giver et dårligt indtryk.

Grand Solutions er konkurrenceudsatte midler til strategisk forskning, og derfor skal det stå meget skarpt hvad f.eks. impact i form af den konkrete værdiskabelse er for Danmark og hvad der er de planlagte aktiviteter i projektet.

Som noget nyt, kan man angive ORCID for nøglepersoner og hente bedre nøgleord fra bl.a. OECD standardlister.