""

Innovationsfonden hylder de næste væksteventyr

For at sætte fokus på vigtigheden af innovation og forskning og på arbejdet med at sikre, at offentlig forskning kommer ud i samfundet og skaber nye og bedre løsninger, uddelte Innovationsfonden d. 23. februar 2017 tre nye priser i forbindelse med EliteForsk-konferencen. Priserne var Grand Solution Prisen, Årets Innovatør og Årets Talenter.

Grand Solution Prisen

Gives til nøgleforskere i et samarbejde, der har skabt et særligt innovativt og unikt forskningsmæssigt gennembrud. Projektet har haft og har potentiale til at skabe stor værdi for det danske samfund i form af konkrete og dokumenterbare resultater. Samtidig har det demonstreret værdien af samarbejde mellem forskning og erhvervsliv. Vinderne modtager 1 mio. kr. hver til forskningsaktiviteter inden for deres felt.

Læs om vinderne her.

Årets Innovatør

Gives til en forsker, hvis arbejde har været årsag til et helt unikt markedsgennembrud, og som har dannet grundlag for et eller flere innovative produkter, processer eller services af stor værdi for væksten i en virksomhed i Danmark. Vinderen af Årets Innovatør 2017 modtager en personlig hæderspris på 250.000 kr.

Læs om vinderne her.

Årets Talenter

Gives til tre talentfulde erhvervsforskere, der har fremvist ekstraordinære resultater af deres forskning og projekt. De bevæger sig alle på et højt forskningsfagligt niveau og har samtidig en stærk kommerciel forståelse og har skabt forretningsmæssig effekt for en virksomhed. Vinderne af Årets Talenter 2017 modtager en personlig hæderspris på 50.000 kr.

Læs om vinderne her

Sammen med priserne modtager vinderne et grafisk kunstværk af fotograf Nicolai Howalt. 

- At være innovativ og bryde grænser handler om at være nysgerrig, at have modet og stædigheden til at udforske verden, bøje kendte forme og finde nye løsninger og nye måder at se verden på, forklarer Peter Høngaard Andersen, og fortsætter:

- Der er et sammenfald mellem den måde innovative mennesker og kunstnere ser og undersøger verden på. Derfor har vi valgt at lade Nicolai Howalt lave et værk til prismodtagerne.

Priser 2017
EliteForsk
Åben sektion, EliteForsk

Priserne blev uddelt på den årlige EliteForsk-konference den 23. februar 2017.

Følg EliteForsk på Twitter på #eliteforsk

Læs mere om EliteForsk

Pressemeddelelse
Åben sektion, Pressemeddelelse

Her er vinderne af Innovationsfondens Priser ved EliteForsk

Billedserie
Åben sektion, Billedserie

Se billeder fra årets EliteForsk-konference, som hyldede fremragende danske forskere og innovatører.

Kontakt
Åben sektion, Kontakt

Hvis du har spørgsmål til fondens priser, så send en mail til: ifpriser@innofond.dk.

Pernille Rype, Kommunikationschef, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5060, mail: pernille.rype@innofond.dk