Entomass

Nordjyske iværksættere vil afhjælpe klimaudfordringer med larver

Behovet for at udtænke og udvikle nye kilder til protein og fødevarer er stort. To nordjyske civilingeniører producerer derfor larver, der kan leve af madaffald. Innovationsfonden investerer i projektet.

Produktionen af kød belaster klimaet og med en hastigt voksende befolkning på kloden, er fødevareproduktion en stadigt voksende udfordring.

Derfor har iværksættervirksomheden Entomass kastet sig over at gentænke fødevareproduktion og proteinkilder.

Det er de to civilingeniører Mads Heinrich Juul og Mads Skjærbæk, der står bag virksomheden. De er uddannet som ingeniører i bioteknologi fra Aalborg Universitet – og så avler de masser af fluelarver. Larverne bliver til proteintilskud til produktionen af foder til pelsdyr, og det smarte ved larverne er, at de lever af affald.

Lige nu spiser larverne affald fra bagere, mejerier og bryggerier. Og planen er, at de skal leve af organisk materiale fra husholdningen – altså dit, mit og vores køkkenaffald.

- Med støtte fra Innovationsfonden er vi nået et stadie, hvor vi har styr på de metoder, der skal til for at anvende restprodukterne, og vi har være oppe og have en ret stor produktion af larver. Nu skal vi ud og finde nogle investorer, der vil med på den her rejse med os og skalere det op til et omfang, hvor det kan gøre en forskel, forklarer Mads Skjærbæk.

Mød dem her i dette indslag fra TV2Nord:

https://www.tv2nord.dk/artikel/nordjyske-ivaerksaettere-laver-larver-der-skal-leve-af-dit-affaldEntomass TV2 Nord