Tina Fanø

Tina Fanø er ny formand for Innovationsfonden

Tina Fanø er netop blevet udpeget som ny formand for Innovationsfondens bestyrelse. Hun afløser den 1. april Jens Maaløe, der har været formand for fonden siden 2015.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har netop udpeget Tina Fanø som ny formand for Innovationsfondens bestyrelse. Hun tiltræder posten 1. april.

Tina Fanø er koncerndirektør med ansvar for blandt andet landbrugs- og bioenergiområdet i Novozymes, hvor hun har været ansat i godt 25 år.

Hun har stor erfaring med forskning, innovation og kommercialisering af forskningsresultater, ligesom hun har bestyrelseserfaring fra højteknologiske virksomheder.

- Innovationsfondens rolle som bindeled mellem forskning og innovation og dansk erhvervsliv skaber enorm værdi for det danske samfund. Jeg glæder mig utroligt meget til at bidrage til dette som formand for bestyrelsen, hvor jeg vil arbejde aktivt for at fastholde og udbygge den unikke rolle, som Innovationsfonden har, når det kommer til at investere i alt fra banebrydende forskningsprojekter, over startups og helt unge iværksættere og til innovative produktionsvirksomheder og erhvervsforskere, siger Tina Fanø.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers glæder sig over, at Tina Fanø skal stå i spidsen for Innovationsfonden.

- Innovationsfonden er afgørende for, at forskning og viden kan omsættes til innovation, der skaber værdi for Danmark. Tina Fanø har stor erfaring i netop at få forskning og innovation til at give værdi for virksomheder og Danmark, så Tina Fanø er den rette formand for fonden i fremtiden, så vi kan skabe endnu flere virksomheder på baggrund af solid og banebrydende forskning. Jeg ser frem til samarbejdet, siger Tommy Ahlers.

Tina Fanø afløser Jens Maaløe
Tina Fanø afløser den 1. april Innovationsfondens nuværende formand, Jens Maaløe, der er adm. direktør for Terma. Jens Maaløe har været medlem af bestyrelsen for Innovationsfonden siden oprettelsen i 2014 og har formand for bestyrelsen siden 1. januar 2015.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers takker Jens Maaløe for det store arbejde i fondens bestyrelse.

- Jens Maaløe har været med i Innovationsfonden helt fra begyndelse, og har med sit drive været med til at understøtte forskning og innovation i Danmark. Fonden har siden 2014 hjulpet et utal af forskere med at få ideer ført ud i livet så nemt som muligt. Innovationsfonden har gjort det meget lettere at få gjort ide til virkelighed, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

To nye bestyrelsesmedlemmer
Samtidig med udpegningen af Tina Fanø som ny bestyrelsesformand har uddannelses- og forskningsministeren udpeget to nye medlemmer og genudpeget ét medlem til Innovationsfondens bestyrelse.

De to nye medlemmer er henholdsvis professor ved Datalogisk Institut, Københavns Universitet Stephen Alstrup og ph.d., Research Director ved Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund, mens forbundsformand, Claus Jensen, Dansk Metal, er genudpeget for en étårig periode.

Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Læs mere om Innovationsfondens bestyrelse.