Innofounder Graduate 2021

Et nyt hold af kreative og nytænkende unge er valgt til iværksætter-forløbet Innofounder Graduate

25 nyuddannede iværksættere med spæde idéer men store iværksætterdrømme udgør Innovationsfondens seneste hold på iværksætter-sporet: Innofounder Graduate.

De 25 iværksættere, der er fordelt på 13 teams, skal de næste 12 måneder bringe deres iværksætteridéer tættere på markedet. Idéerne er med til at løse væsentlige problemstillinger og spænder vidt fra en platform, der skal være med til at løse parkeringsproblemer til en app, der skal gøre det favorabelt at pante udenlandske dåser, så de genanvendes i stedet for at ende i naturen eller i skraldespanden. 

Herunder kan du læse om fem udvalgte projekter, der er en del af puljen på de i alt 13 teams, der alle skaber værdi og løser vigtige problemstillinger.

 

Nordium - AI baseret behandler-platform som finder rette behandling og behandler

Nordium

Har man ondt i ryggen eller en anden form for skade, kan det være vanskeligt at finde den rette behandlingsform og flere oplever at spilde tid og ressourcer på forkerte behandlinger. Som det er i dag afhænger den valgte behandlingsform af en kombination af lægehenvisninger, forsikringer og egen søgen, hvilket ofte leder til utilstrækkelige behandlinger.

Det vil virksomheden Nordium lave om på med en platform, der ændrer måden, hvorpå man finder den rette behandler og behandling. Med en avanceret algoritme sammenkobles nøgleord og fraser fra brugernes søgning med validerede resultater af andre brugere. Ved at sammenligne med validerede resultater fra lignende brugere øges sandsynligheden for at finde den rigtige behandling, og patienterne undgår at spilde tid, penge og motivation på forkerte behandlinger

Platformen kan betyde, at vi som samfund hurtigere får folk igennem en succesfuld behandling og at behandlere ikke længere behøver at være afhængige af SEO og partnerskaber, da de er sikret én effektiv kanal, hvorfra de ikke kun får nye patienter, men også de rigtige patienter, som de faktisk kan hjælpe.

Web
www.nordium.dk

Innofounder Graduate
Christopher Hegtmann      
Thor Steen Jensen

Park Share – parkeringsplatform for udlejning af private parkeringspladser

Park Share

De fleste, der har siddet bag rattet i en bil, har på et eller andet tidspunkt haft problemer med at finde en parkeringsplads. Ud over at være til irritation for den enkelte bilist, har denne søgen efter parkering også

miljømæssige konsekvenser. Det estimeres, at op mod 30% af den samlede trafik i større byer, skyldes søgen efter ledige pladser, hvilket betyder, at der udledes store mængder CO2 i søgen på parkering.

Virksomheden Park Share skaber en platform, der gør det muligt for private og virksomheder at udleje deres p-pladser, når de ikke selv bruger dem. For bilisterne er det muligt at booke på forhånd, eller når behovet opstår, og for udlejerne kan platformen bruges til at skabe en ekstra indtægtskilde. Det vil på et samfundsmæssigt plan betyde, at trafikken reduceres, der vil være færre trafikuheld, være mindre tidsspild og mindre CO2-udledning. Derudover vil uudnyttede parkeringsressourcer udnyttes optimalt, hvilket vil være til gavn for både billister og udlejere.

Web
www.parkshare.dk

Innofounder Graduate
Astrid Vinther Andersen

Graitor forvandler trash til treats, med et økonomisk incitament

Graitor

Graitor er en ny digital løsning, der belønner med point hver gang, der pantes flasker og dåser med og uden pant. Pointene indløses til gratis treats, der udbydes overalt i landet.

Importen af pantfrie dåser fra Tyskland er et stort miljøproblem, da millioner af dåser ender i vores fælles natur og endnu flere i skraldespanden, hvorfor de ikke genanvendes. Problemet udgør en tung byrde for den grønne omstilling i Danmark og det vil virksomheden Graitor lave om på.

Derfor har de udviklet en app, der skal skabe et økonomisk incitament for at pante dåser med og uden pant. Incitamentet er gratis treats, der består af produkter eller rabatter fra brands, og som afhentes fysisk i butikkerne eller online. Treats udbydes og betales af private virksomheder, der ønsker at styrke deres CSR-profil og markedsføring gennem Graitors app, hvor de kan promovere sig selv og deres produkter. Fælles for virksomhederne er, at de motiverer brugerne til at gøre noget godt og samtidig styrker deres CSR-profil, ved at støtte app’ens mission. 

Graitor skaber på den måde cirkulær ansvarlighed, da både virksomheder og forbrugere tager ansvar for miljøet i et cirkulært system, hvilket vil være til gavn for os alle.

Web
www.graitor.dk

Innofounder Graduate

Poul Tobias Dela Astrup
Kasper Olsen                    
Anders Jespersgaard

Proparent – redesign af babyprodukter for en nemmere hverdag med de mindste

Proparent

Nattesøvn er en knap ressource blandt mange nybagte forældre og særligt hos familier, som bruger sutteflaske. Virksomheden, Proparent, ønsker at forbedre livskvaliteten for nye forældre gennem innovative produkter, der gør hverdagen med de mindste nemmere. Derfor har de udviklet en sutteflaske, der kan forberedes før sengetid, så den står klar og kan aktiveres, præcis når barnet er sulten. På den måde kan man hurtigere tilfredsstille barnets behov, og reducere tiden man normalt ville bruge på at blande og opvarme mælken.

Flasken holder pulver og vand adskilt i en todelt flaske og sikre korrekt vandtemperatur med termostatstyret varmemekanisme. Således kan anvisningerne omkring forberedelse af modermælkserstatning overholdes. Flasken sikre frisk mælk og hjælper forældre til større overskud i hverdagen. Derudover er den nem at have med på farten, da flasken er klar til brug uden behov for ekstra remedier såsom mikrobølgeovn eller elkedel.

Web
https://www.proparent.dk/

Innofounder Graduate
Josefine Othilia Faartoft Frandsen 
Janni Lausen Wolff           
Sofie Krogh Nielsen

Reel – adgang til langsigtede energikøbskonkrater

reel

Små og mellemstore virksomheder efterspørger omkostningseffektiv og klimavenlig energi, og energiudviklere oplever et stadig stigende behov for flere vedvarende energi-projekter. Ifølge virksomheden Reel er PPA’er (Power Purchase Agreements) det, der kan få de to parter til at mødes.

PPA'er er langsigtede energikøbskontrakter underskrevet mellem energiudviklere og virksomheder og er centrale for, at udviklerne kan sikre finansiering af nye vedvarende energiprojekter. PPA'er er således et nøgleelement i overgangen mod vedvarende energi. På nuværende tidspunkt er PPA'er kun tilgængelige for de største virksomheder i verden, og de resterende virksomheder står over for mange udfordringer for at få adgang til markedet.

Reel har med en AI-baseret software udviklet en løsning, der gør det muligt for små og mellemstore virksomheder at indgå i PPA’er og dermed sikre at deres energi kommer fra vedvarende energikilder, som også er omkostningseffektive. På den måde åbnes markedet op, og det skaber værdi for både virksomheder og samfundet gennem flere vedvarende energiprojekter.

Web
https://reel.energy/

Innofounder Graduate
Jon Sigvert   
Christian Randløv Schmidt