Create It REAL

Nordjysk start-up vil afhjælpe manglen på værnemidler med optimering af 3D-printere

Periode
2020
Innovationsfonden
388.800 kr.

Manglen på værnemidler er et stort problem for landets sundhedspersonale. Den nordjyske start-up-virksomhed, Create it REAL, har specialiseret sig i at udvikle og optimere 3D-printere, og med støtte fra Innovationsfonden har de udviklet en covid-19 softwarepakke, der gør 3D-printere i stand til at fordoble deres produktion og dermed levere essentielle dele til de livsvigtige værnemidler.

Verden over findes online fællesskaber for 3D-print-entusiaster. Siden corona-virussets udbrud har disse fællesskaber sat sig for at hjælpe sundhedspersonalet og mobiliseret produktion af enkeltdele til de værnemidler, der er stor mangel på. Denne proces kan dog være meget tidskrævende og vil ofte kunne optimeres med den rigtige software. Optimering af 3D-printere har virksomheden, Create it REAL, specialiseret sig i og med støtte fra Innovationsfonden har virksomheden udviklet en softwarepakke, der optimerer produktionen, så den tilnærmelsesvis kan fordobles.

Softwarepakken kan bruges af alle private og virksomheder, som har adgang til 3D-printere.

- Vi kunne følge, hvordan de forskellige 3D-print-fællesskaber udviklede sig på sociale medier, og så hvordan vores specialviden kunne være med til at optimere processen for de mange entusiaster, der gerne vil hjælpe i en tid som denne, siger Jeremie Pierre Gay, der er CEO i virksomheden Create it REAL.

Optimeringen af 3D-printerne betyder, at man kan reducere produktionstiden betydeligt, og når man først har valgt det objekt, som man ønsker at printe, kan man gå fra en produktionstid på op til flere timer til at printe på få minutter.

- Rundt omkring i verden findes der mange, der har en 3D-printer, som de tidligere har brugt til sjove projekter og som en hobbygenstand. I en kritisk tid som denne, kan de nu kan bruge dem til at hjælpe millioner af mennesker, og det er der mange, der vælger at gøre, siger Jeremie Pierre Gay.

Ud over en software, der optimerer produktionstiden, indeholder software-pakken, som kan tilgås online og som er gratis, også skabeloner, så printeren let kan indstilles og gøres klar til produktionen.