Havvindmøllepark

Aegir Insights gør det nemmere at investere i grøn energi

På rekordtid har Aegir Insights udviklet sig fra en lovende startup til en veletableret virksomhed med 23 medarbejdere og en solid kundeportefølje. Virksomheden leverer teknologibaserede løsninger, som hjælper kunder med at investere i grøn energi og træde ind på markeder for havvind. En investering fra Innovationsfonden har hjulpet denne iværksætterrejse på vej.

Aegir Insights hjælper deres kunder med at finde de bedste investeringsmuligheder, så det bliver nemmere at investere i mere grøn energi. Det gør virksomheden ved at samle data i en model, der gør det muligt at se på investeringsbeslutninger i et mere integreret perspektiv.

Aegir havde en MVP (Minimum Viable Product) af modellen klar i 2020, og på blot tre år har virksomheden mangedoblet sit medarbejderantal til 23 ansatte og har i dag en bred portefølje af kunder blandt såvel offentlige som private aktører, inklusiv industrikæmper som Ørsted, Shell og BP, der ønsker at bruge Aegirs redskaber som en hjælp til at investere i grøn energi.

Vil øge hastigheden af den grønne omstilling

Aegir Insights’ løsninger henvender sig primært til udviklere af større havvindmølleprojekter, som ønsker at træffe beslutninger på et så oplyst grundlag som muligt. I stedet for den traditionelle metode, hvor det kan tage lang tid at indsamle og kvalificere data til investeringsbeslutninger, har Aegir udviklet en innovativ og integreret model, der gør det lettere at træffe hurtige og informerede beslutninger om at igangsætte havvindmølle projekter på eksisterende samt nye markeder.

- Normalt kan det tage alt fra et par uger til flere måneder både at finde data, man skal putte ind i sin model, kvalificere dataen og så køre simuleringen. Vi har udviklet en integreret model, der gør det på under et sekund, forklarer Rikke Nørgaard, CCO og medstifter af Aegir Insights.

Aegir Insights’ investeringsanalyse fokuserer på en bred vifte af faktorer, herunder lokale forhold så som myndighedsgodkendelser, eltilslutningsforhold, havneforhold og maritime forhold. Ved hjælp af økonomiske modeller og data-baseret research samler virksomheden disse aspekter for at forudsige fremtidige omkostningsniveauer på de markeder, som deres kunder overvejer at indtræde på. Det bliver således nemmere og hurtigere at træffe velovervejede beslutninger, som kan hjælpe virksomheder med at investere i grønne projekter.

Rikke Nørgaard påpeger vigtigheden af ​​havvind og grønne energiprojekter i global dekarbonisering, og hun ser den grønne omstilling som en ledestjerne for udviklingen af deres løsninger:

- Det er det, vi ånder og lever for hver dag i vores forretning. Vi vil gerne bidrage til den grønne omstilling; og bidrage til at den sker hurtigt. Derfor har vi udviklet værktøjer og produkter, der kan hjælpe de udviklere, der skal indgå i de her store grønne energiprojekter, så de kan fokusere på de bedste projekter og få dem til at ske hurtigst muligt. Det er hele grundessensen i det, vi gerne vil, med vores forretning.

Offentlige investeringer har været afgørende

Aegir Insights har undervejs på sin iværksætterrejse fået investeringer fra blandt andet Innovationsfondens Innobooster program.

- Takket være støtten kunne vi udvide vores markeds-research til at dække alle relevante markeder i verden og samtidig videreudvikle og skærpe vores software, data og analyse-produkter. Og Innobooster-investeringen har gjort os i stand til at foretage vores produktudvikling hurtigere, end vi ellers havde været i stand til. Så vi er meget taknemmelige og glade for, at der er sådan nogle muligheder for offentlig støtte til startup-virksomheder i Danmark, som efter min mening er essentielle for iværksættersektoren.”

Innovationsfondens investering

2020: Innobooster
Budget: kr. 467.775,00

Aegir office
Foto: Aegir Insights