Iværksættere bag Connecting Grounds upcycler kaffeaffald til en fødevareingrediens

Iværksættere upcycler kaffeaffald til en fødevareingrediens

Vidste du, at du kun udnytter én procent af kaffens næringsstoffer, når du brygger en kop kaffe?

99 procent af kaffens næringsstoffer bliver siddende i den kaffegrums, der normalt bliver smidt ud. Derfor er iværksætterne Giulia Machetti og Klaudia Laczi på en mission for at føre de nærende ingredienser tilbage i fødevareforsyningskæden.

Startuppet-virksomheden Connecting Grounds upcycler kaffeaffald til en fødevareingrediens, Coffee Base, der kan bruges som erstatning for mel i for eksempel småkager, brød og enhver form for dessert.

Som ingrediens i bagværk kan Coffee Base forstærke smag, tilføre nærringsstoffer uden brug af sukker eller gluten samt være en alternativ kilde til koffein. Produktet har derfor allerede en stor funktionalitet, og iværksætterne er i færd med at udforske, hvad produktet ellers kan bruges til.