zeeker

Ny app skaber arbejdspladser

Prisbelønnet app, som skaber kontakt mellem virksomheder, lærlinge, svende og ufaglærte i håndværkerbranchen, er nu klar til landsdækkende lancering. Innovationsfonden har støttet udviklingen med 470.000 kroner.

I 2020 fik Zeeker en investering fra Innovationsfonden på 470.000 kroner. Godt et år efter vandt de Lolland Falsters Iværksætterpris, og nu er virksomheden klar til at tage springet fra regional til landsdækkende jobformidler.

Det er med andre ord gået stærkt for virksomheden fra Lolland-Falster, som har udviklet en app, der skaber kontakt mellem mestre, svende, lærlinge og ufaglærte i byggebranchen. Idémanden er Ronni Steinfeldt, som selv er uddannet tømrer, og tanken om at udvikle en app opstod, fordi de eksisterede jobsøgnings-platforme ikke fungerer optimalt i en verden af håndværkere.

- Det er et paradoks, at det er så svært at ansætte og rekruttere i vores branche, og for samfundet er det et problem, at godt hver fjerde elev ikke finder en læreplads hos en mester, selvom der er mangel på elever, men skal i skole-praktik og måske derfor vælger at droppe sin erhvervsuddannelse, siger Ronni Steinfeldt.

Bøde for ikke at tage elever

Konsekvensen af, at partnerne i byggebranchen ikke bliver matchet, er ikke alene, at arbejdspladser står ubesatte hen, mestrene risikerer også en bøde på op 27.000 kr., hvis de ikke ansætter elever.

For Ronni Steinfeldt var der altså flere gode grunde til, at han droppede sit job som formand på en byggeplads og sammen med sin partner Morten Pyndt Dalgaard kastede sig over en iværksætterdrøm. De stiftede virksomheden Zeeker, som også er navnet på den app, som er gratis for lærlinge men kræver betalt abonnement, hvis en virksomhed for eksempel søger svende eller ufaglært arbejdskraft.

En af ambitionerne med app’en var, at den skulle være simpel at betjene, og hvis man job i byggebranchen, skal man derfor ikke skrive en ansøgning men alene uploade et cv og for eksempel billeder fra skolens grundforløb.

- Der er tale om en form for faglig dating for håndværkere. Metoden skulle være intuitiv, simpel og visuel, fordi vi netop skal matche arbejdsgivere, som ikke har tid til at læse lange ansøgninger, med elever, som måske ikke er stærke rent bogligt men som til gengæld altid har en telefon i lommen og er vant til at gebærde sig digitalt, siger Ronni Steinfeldt og tilføjer, at alle GDPR-regler bliver overholdt, når man opretter en profil.

zeeker02

Kilde: Zeeker.

Toget blev sat i gang

I 2020 fik Zeeker den første blåstempling i form af en investering fra Innovationsfonden på 470.000 kroner, og de penge gav en vigtig portion arbejdsro.

- Pengene var vigtige for os, fordi de betød, at vi kunne udvikle en betaversion, der virkede, og finpudse teknikker men også, at vi kunne ansætte mere personale, fortæller Ronni Steinfeldt.

Allerede året efter vandt virksomheden Lolland-Falsters Iværksætter-pris, og siden er det gået stærkt for Ronni Steinfeldt og hans ansatte.

- Det satte virkelig toget i gang. Der blev trukket i mig fra alle sider, og vi fik en masse tilbud – både investorbud men og fra folk der var interesserede i at benytte Zeeker. Nu er vi klar til næste step, som er at blive landsdækkende, siger Ronni Steinfeldt, som har et godt råd til andre, som også drømmer om at udleve iværksætterdrømmen.

- Noget af det første, man skal gøre, er at undersøge, om der er et behov i markedet, og efterfølgende er det klogt at se på, hvordan man kan skaffe kapital. Det kræver ofte professionel hjælp at komme i gang, og et godt sted at søge råd og vejledning er de regionale væksthuse. Det gjorde jeg selv, og det var betød bl.a., at jeg mødte Morten Pyndt Dalgaard, som blev min forretningspartner.

Zeeker kan downloades fra Google Play og App Store.

Fakta:

Zeeker modtog i 2020 en investering på 470.000 kroner under Innovationsfondens Innobooster-program.

Zeeker er gratis, hvis man vil søge og finde lærlinge. Herudover kan man abonnere på flere ydelser.