ATLANT 3D starter et banebrydende projekt for at transformere solcelleteknologi. Innovationsfonden har investeret knap 20 mio. kr. i projektet
ATLANT 3D er i samarbejde med et konsortium af partnere fra den akademiske verden og industrien og med støtte fra Innovationsfonden, stolte over at kunne annoncere begyndelsen af Advanced Contact Engineering and Surface Passivation for Solar Cells (ACES) projektet. Dette initiativ har til formål at øge solcelleeffektiviteten markant, samtidig med at produktionsomkostningerne skæres ned, og solenergi placeres dermed som en mere tilgængelig og effektiv energikilde.
En lysere fremtid med avanceret solteknologi
Da verden i øjeblikket søger vedvarende energiløsninger, fremstår ACES-projektet som en central innovation. Støttet af Danmarks Innovationsfond skal projektet transformere effektiviteten og overkommeligheden af siliciumsolceller, hvilket potentielt kan spare globale energiudgifter og markere et afgørende skridt fremad inden for vedvarende energiteknologi.
Projektet adresserer solcelleindustriens væsentlige udfordringer: den nuværende teknologis høje omkostninger og ineffektivitet. Ved at innovere overgangen fra sølv til kobber i solcellemetallisering og banebrydende nye kantpassiveringsteknikker er ATLANT 3D og ACES-projektpartnerne klar til at udvikle bemærkelsesværdig effektivitet og omkostningsbesparelser. Denne udvikling løfter Danmarks rolle inden for solteknologi og bidrager væsentligt til en verdensomspændende indsats for miljømæssig bæredygtighed.
- I spidsen for dette initiativ udnytter vi vores unikke avancerede produktionsteknologi til at lede vejen for banebrydende solcelleløsninger. Det er mere end innovation; det handler om at skabe en bæredygtig fremtid gennem avanceret solteknologi," siger Dr. Maksym Plakhotnyuk, CEO og grundlægger af ATLANT 3D.
Et samarbejdsprojekt for global effekt
ACES-projektet er drevet frem af et partnerskab, der kombinerer ATLANT 3Ds innovative Direct Atomic Layer Processing (DALP®) teknologi med ekspertise fra førende institutioner og virksomheder, herunder DTU Elektro, det schweiziske center for elektronik og mikroteknologi (CSEM), Aarhus Universitet (AU) , Meyer Burger og Elpatek. Dette samarbejde skal omdefinere produktion af solceller med sigte på uovertruffen effektivitet og bæredygtighed. Støttet af midler fra Danmarks Innovationsfond søger denne forenede indsats at overvinde teknologiske udfordringer og gøre betydelige fremskridt mod globale bæredygtighedsambitioner.
Nøgle Fakta:
Innovationsfondens Investering: 19.659.555 DKK
Samlet Budget: 26.374.503 DKK
Varighed: 3 år
Officiel titel: Advanced Contact Engineering and Surface Passivation for Solar Cells (ACES)
Om ATLANT 3D:
ATLANT 3D blev grundlagt i 2018 og udvikler unik avanceret produktionsteknologi på atomar skala. Med sin proprietære DALP®-teknologi revolutionerer ATLANT 3D mikro- og nanofabrikation ved at muliggøre præcisionsfremstilling med atomar nøjagtighed. Virksomhedens engagement i innovation og bæredygtighed baner vejen for fremskridt inden for forskellige sektorer, herunder MEMS, mikrofluidik, optik, fotonik, energienheder og mange flere.