Cecilie Brøkner

Ny direktør i Innovationsfonden

Innovationsfonden får 1. januar 2023 ny direktør. Bestyrelsen har ansat Cecilie Brøkner, der kommer fra en stilling som afdelingschef i Børne- og Undervisningsministeriet, og som senest har været konstitueret departementschef i samme ministerium.

Om valget af den nye direktør siger Anders Eldrup, forperson for Innovationsfondens bestyrelse:

- Innovationsfonden er sat i verden for gennem forskning og innovation at skabe vækst og beskæftigelse og løse politisk udpegede samfundsudfordringer. Cecilie Brøkner kommer med solid erfaring i at omsætte politik til løsninger, der kommer det danske samfund til gavn. Fonden får med hende en kompetent og meget erfaren leder, der har bevist sine evner i forhold til at sikre enkle og administrativt smidige organisationer. Samtidig har hun international erfaring og udsyn og har prøvet at starte egen virksomhed. Det er alt sammen erfaringer, som vi i bestyrelsen ser frem til, at fonden får glæde af.

Cecilie Brøkner er 47 år, uddannet fra statskundskab i Aarhus og har derudover en MBA fra CBS. Indtil sit seneste job har hun bestridt flere chefstillinger i forskellige ministerier - herunder i Økonomi- og Indenrigsministeriet - og hun har erfaringer fra både Finansministeriet og Erhvervsministeriet. Hun indledte sin karriere med stillinger inden for udviklingsområdet og har boet og arbejdet i henholdsvis Tanzania og Bangladesh i regi af Europa Kommissionen og FN's udviklingsprogram UNDP. I 2012 var hun medstifter af virksomheden Hayer, der udviklede en specialdesignet høvægt.

Cecilie Brøkner overtager ledelsen af Innovationsfonden efter Anne-Marie Levy Rasmussen, der i maj, 2022 skiftede til et job i virksomheden Bavarian Nordic. Siden maj har vicedirektør, Annemarie Munk Riis, fungeret som konstitueret direktør, hvilket hun fortsætter med, indtil Cecilie Brøkner indtræder som direktør i januar 2023.