Ny rapport afdækker forretningspotentialet i cybersikkerhed

Markedet for cybersikkerhed fordobles inden for de kommende 4-6 år viser ny rapport fra Deloitte, Innovationsfonden og Alexandra Instituttet.

22. marts 2018

Hvis udviklingen fortsætter, vil vi i løbet af to-tre år opleve flere cyberangreb end indbrud i Danmark.

Det er én af konklusionerne i rapporten, som skal kaste lys over begreber, trusler og potentialer i cybersikkerhed.

Rapporten viser ligeledes, at Danmark på grund af manglende kompetencer og vores store integration af digitale løsninger er særligt sårbare over for angreb.

- Vi startede, fordi vi var en smule bekymrede for, at der ikke blev gjort nok på området i Danmark. Da vi kom i gang, blev vi virkeligt rystede: Kun ganske, ganske få mennesker har de nødvendige topkompetencer i Danmark, siger Peter Høngaard Andersen, direktør i Innovationsfonden til Berlingske Business og fortsætter:

- Fem professorer og i alt 20 forskere er på rette niveau, og hver kan måske uddanne tre-fire andre om året. Vi bliver nødt til at prioritere vores midler, så universiteterne kan få uddannet flere og få forskningen på området accelereret. 

Ønsket med rapporten er både at vise vejen for nye danske erhvervseventyr inden for cybersikkerhed og give danskerne ro i maven, når de bevæger sig rundt i cyberspace.

Målet er at give en simpel, fælles referenceramme, når emnets problemstillinger og muligheder skal debatteres i fremtiden.

Rapporten er opdelt efter tre overordnede formål:

  • Udvikle et fælles sprog og referenceramme for cybersecurity
  • Forstå risikoen ved cyberkriminalitet
  • Vurdere det kommercielle potentiale i cybersikkerhed for danske virksomheder

Blandt rapportens vigtigste budskaber er, at cybersikkerhed bliver en stadig vigtigere konkurrenceparameter blandt virksomhederne.

Særligt skal virksomheder, der producere produkter der er tilknyttet internettet, i langt højere grad medtænke sikkerhed, som en del af produktionen – såkaldt ”security by design”.

Med baggrund i det voksende marked og danskernes kompetencer vurderer rapporten, at danske virksomheder har gode muligheder for at få del i trenden, hvis der handles nu.

Om rapporten


Hent rapporten her

Store cyberangreb

  • Alvoren ved cyberkriminalitet understreges af det seneste års store ødelæggende angreb.
  • WannaCry var et verdensomspændende angreb i foråret 2017, som ramte mere end 200.000 mennesker i over 150 lande og lagde det britiske sundhedssystem ned.
  • Petya var ligeledes et verdensomspændende angreb i forsommeren 2017, som blandt andre ramte Mærsk og kostede virksomheden mellem 1,5 - 2 mia. kr..

Læs også

Kontakt

Michael Hansen, Scientific Officer
Tlf. 6190 5037
Mail: Michael.Hansen@innofond.dk

Tore Duvold, Vicedirektør
Tlf. 6190 5066