annemarie konference

Se billederne: Innomission 1 og 2 afholder fælles konference

Alle pladser var fuldt booket, da to af Danmarks fire missionsdrevne partnerskaber, MissionGreenFuels og INNO-CCUS, afholdt konference for knap 200 mennesker på Danmarks Tekniske Universitet.

Missionskonferencen, der fandt sted d. 17. januar, havde fokus på realisering af Pulje 2 til INNO-CCUS og MissionGreenFuels, hvor der afsættes mere end 160 millioner kroner til forsknings- og innovationsprojekter inden for Opsamling og opbevaring eller anvendelse af CO2 (Innomission1) samt Grønne brændstoffer til transport og industri (Innomission 2)

Pulje 2-opslagene blev lanceret i begyndelsen af januar 2023, og hvis du er interesseret i at ansøge, kan du læse mere om processen og deadlines her: Innomission 1 - INNO-CCUS og Innomission 2 - MissionGreenFuels

konferenceannemarieVed konferencen blev der blandt andet afholdt en paneldebat mellem Anne Højer Simonsen (DI - Dansk Industri), Kristian Jensen (Green Power Denmark), Anne Grethe Holmsgaard (EUDP - Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram) og Annemarie Munk Riis (Innovationsfonden), hvor akademisk, industriel og politisk ansvar og bidrag til den grønne omstilling blev debatteret.

- Der er stor sammenhæng mellem de fire missioner og god grund til at tænke aktiviteter på tværs af partnerskaberne, som både deler flere udfordringer og løsninger. Fangst, lagring og udnyttelse af CO2 og Power-to-X indgår for eksempel i fælles værdikæder, og der er fælles problemstillinger i forhold til at sikre sektorkobling og effektiv infrastruktur. Derfor giver det utrolig god mening, når MissionGreenFuels og INNO-CCUS har taget initiativ til at afholde en fælles konference, siger Annemarie Munk Riis, vicedirektør og chef for Innopartners i Innovationsfonden.

Et andet formål med konferencen var at sikre en kumulativ og kontinuerlig vidensopbygning i forhold til udviklingen af de teknologiske områder i MissionGreenFuels og INNO-CCUS. Konferencen gav derfor mulighed for at præsentere de igangværende projekter og diskutere problemløsning på tværs af fagområder og de to missionsområder.

konference_01

konference_02

De to nye partnerskabsdirektører for Innomission 1 og 2 blev også præsenteret ved konferencen. Karina M. Søgaard er udnævnt som partnerskabsdirektør for INNO-CCUS og Carina Jensen er udpeget som direktør for partnerskabet MissionGreenFuels.

profil01profil02

EU logo