Nyt initiativ skal skaffe investeringer til energiområdet

DI Energi har lanceret ”Mission Innovation.dk” med det formål at øge energiindustriens investeringer i fremtidens teknologiske løsninger. Mange af Danmarks førende energivirksomheder har allerede tilsluttet sig initiativet.

Formålet med DI Energi´s Mission Innovation.dk-initiativ er at øge de samlede investeringer i forskning og innovation på energiområdet. Virksomheder, der tilslutter sig, forpligter sig til at øge deres investeringer i forskning og innovation frem mod 2020.

Vicedirektør i Innovationsfonden Tore Duvold siger:

- Det er et vigtigt initiativ, DI Energi har sat i værk. Manglende investeringer kan tage luften ud af vores energieksport, og det kan tage mange år at få bygget op igen. Vi har brug for et effektivt økosystem over hele fødekæden, som får flere investorer til at interessere sig for mulighederne inden for energi.

For Innovationsfonden er det vigtigt, at de offentlige investeringer i energiforskning fører til større interesse for de private investorer, end tilfældet er i dag.

Et af de firmaer, som i dag deltager i et forskningsprojekt med Innovationsfonden, er LiTHIUM BALANCE. Her fortæller CEO Lars Barkler om vejen til at finde privat investorkapital:

- Mine erfaringer med at tale med investorer med interesse i vort område er, at de lægger stor vægt på, om vi teknologisk er i front med det, vi laver, og om vi tilbyder kunden et attraktivt produkt og service.

Det er forventningen hos Lars Barkler, at projektets resultater gør LiTHIUM BALANCE attraktiv for den private investor:

- Projektets mål er at nå frem til mindre, mere energieffektive smart chargers, der er op til 35 % billigere. Det er min forventning, at Innovationsfondsprojektet gør Li Bal mere attraktiv for den private investor, og jeg forventer, at allerede inden årets udgang har vi rejst ny privat investorkapital.

Energiområdet er et af Innovationsfondens største områder med en samlet aktiv portefølje på 100 projekter og mere end 2 mia. kr. i investering. I 2016 investerede Innovationsfonden 174 mio.kr. i 14 Grand Solutions-projekter inden for vind, sol, smart energi, effektelektronik, energieffektivitet og geotermi.

Mission Innovation.dk
Kontakt

Niels Langvad, Scientific Officer, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5034, mail: niels.langvad@innofond.dk