Kunstnerisk computerspil i hjernens krinkelkroge

Med en investering fra Innovationsfonden kom spiludviklerne i mål med at skabe et helt unikt kunstnerisk udtryk, som spilanmeldere roser til skyerne. Kamppladsen er den menneskelige hjerne.

October 03, 2017

- Det du ser i spillet, det er det direkte resultat af de penge, vi modtog fra Innovationsfonden, siger CEO i Bedtimes Digital Games Klaus Pedersen.

I slutningen af september i år (2017) lancerede virksomheden deres seneste spil Figment. Figment betyder hjernespind, og spillet foregår da også i hjernen eller rettere i hjernens tankeverden. Spillets helt skal på en rejse ind i de inderste krinkelkroge af hjernen. På sin vej skal han bekæmpe mareridt, illusioner og traumer forklædt som monstre.

Tegningerne i spillet er utroligt flotte og kunstnerisk udført. Spilanmeldere har sammenlignet spillets grafik med mummitroldene og Astrid Lindgrens univers.

Det var netop dette unikke kunstneriske udtryk drengene bag Bedtime Digital Games var på jagt efter, da de i 2015 søgte Innovationsfonden om penge til at ansætte en kunstner og en dataingeniør i virksomheden.

- Vi ville gerne have de mere klassiske håndtegnede elementer ind i selve spillet. Investeringen fra Innovationsfonden gjorde os i stand til at udvikle systemer, som gjorde det muligt at bruge håndtegnede tegninger i computerspillet. Vi kan få det til at ligne et maleri, fortæller Klaus Pedersen.

Udover at virksomheden nu står med et computerspil, som har fået utrolig flotte anmeldelser i både mainstream medier og som allerede nu sælger fint, har investeringen fra Innovationsfonden også givet vokseværk til virksomheden.

På bare to år er de gået fra otte til 16 ansatte.

- Pengene fra Innovationsfonden gjorde os i stand til at skabe et helt unikt udtryk i vores spil. Det har gjort, at vi har kunnet få fundet finansiering til at lave flere spil og få mere finansiering til det her spil. Nu har vi et spil vi kan tjene penge på, siger Klaus Pedersen.

Virksomheden Bedtime Digital Games er udsprunget af, at en gruppe studerende i Aalborg tilbage i 2011 havde en passion for udvikling af computerspil. De lykkedes i 2013 med at komme over rampen med et egentligt salgbart computerspil.

Siden har den hårde kerne arbejdet videre med udviklingen af computerspil og nu har de netop lanceret deres nyeste spil, som med investeringen fra Innovationsfonden har fået et helt unikt udseende og lyd.

Investering

  • InnoBooster
  • Fondens investering: 185.000 kr.

Læs mere

Det skriver anmelderne

  • Soundvenue: Det hører til sjældenhederne at spil er smukke at se på, har så stærke soundtracks og har rørende pointer om livet til både børn og voksne. Læs mere
  • Jyllands-Posten: Det danske spil Figment, fortæller på smuk vis sin historie med håndtegnet charme og en lydside, der forbløffer med sin musikalitet og idérigdom fra start til slut. Læs mere
  • Gamespot.com: Figment taught me that it’s often easier to fight the phobias in our heads when they’re singing catchy ditties and while dancing and spewing pseudoscience. Læs mere