Innotalk - klar til fremtiden

Banebrydende viden og innovation er omdrejningpunktet, når Innovationsfonden arrangerer Innotalks.

Torsdag den 17. januar 2019, kl. 09.30 – 13.30  i FN Byen i København

Alt for meget af den plast vi producerer og forbruger i ender i naturen og verdenshavene, og det er tid til at gentænke både produktion og genanvendelse med nye innovative løsninger.

Kom til Innotalk og bliv klogere på de enorme udfordringer verden står over for og få bud på hvordan Danmark kan være med til at revolutionere den måde plast gennemsyrer vores samfund.

Læs mere om den kommende Innotalk i FN Byen

Tidligere afholdte Innotalks

Innotalk: Hvordan styrker vi kønsbalancen?

Danmark tørster efter talent, men vi halter efter vores nordiske fæller og andre lande, når det gælder om at forløse kvinders potentiale på arbejdsmarkedet. Vi er især bagefter inden for forskning, innovation, entreprenørskab, IT og tekniske og naturvidenskabelige fag. Felter, som er afgørende for landets fremtidige konkurrencekraft.

EU-kommissær Margrethe Vestager, Microsoft-CEO, Marianne Dahl Steensen, McKinsey-direktør Kim Baroudy og H.K.H. Kronsprinsessen m.fl. gav perspektiver på kønsbalancen i Danmark og talenttabet af kvinder.

Arrangementet blev afholdt mandag den 1. oktober 2018, kl. 13.30 – 17.30
Skuespilhusets Foyer, Sankt Annæ Plads 36, København

Læs mere om Innotalken her

En verden uden hemmeligheder

Verdens mest berømte hacker var blandt talerne, da Innovationsfonden satte fokus på cybertruslen og forretningspotentialet i cybersikkerhed.

Arrangementet foregik på Nationalmuseet.

Ny Vestergade 10, Kbh K
Torsdag den 22. marts 2018
Kl. 14.00 – 17.00

Læs mere om Innotalken her.

Er vi klar til fremtidens arbejdsmarked?

Torsdag 27. april 2017 
Det var overskriften på fondens seneste Innotalk, som blev afholdt på Nationalmuseet.

Undervejs blev der bl.a. budt på indsigter i, hvordan teknologien forandrer vores arbejdspladser og kræver nye kompetencer.

Talere: Statsminister Lars Løkke Rasmussen, ​Lizette Risgaard, Formand for LO, Bjarne Corydon, McKinsey & Company og Professor Philipp Schröder, Aarhus Universitet, COO Helle Valentin, IBM, Watson Internet of Things og Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand A.P. Møller - Mærsk.

Ny McKinsey-analyse
I anledning af Innotalken offentliggjorde McKinsey en analyse, der bl.a. viser, at kendt teknologi er i stand til at erstatte 40 % af danskernes arbejdstimer.

Klar til den næste industrielle revolution?

14. december 2016
Innotalken gav et unikt indblik i den fjerde industrielle revolution – en verden af cyber-fysiske systemer og data-drevne interaktioner. Der blev udfoldet vigtige tendenser i Industry 4.0 og strategier for fremtidig succes.

Talere: Anders Fæste  (Partner og Adm. Direktør, BCG), Søren Toft, SVP og COO, Maersk Line, A. P. Møller, Erick Thürmer, CEO, Thürmer Tools ApS, Charlotte Rønhof, Vice President, DI
Debattører: ​Jakob Engel Schmidt (Venstre), Christine Antorini (Socialdemokraterne), Henrik Dahl (Liberal Alliance), Sofie Carsten Nielsen (Radikale), Eva Flyvholm (Enhedslisten)

Ny undersøgelse af Industri 4.0 i Danmark
I forbindelse med Innotalken fremlagde Boston Consulting Group (BCG) og Innovationsfonden resultaterne af en undersøgelse af Industri 4.0 i Danmark med mere end 500 svar fra virksomheder. 
Undersøgelsen viser bl.a., at vi i dag halter efter lande som Tyskland og USA på Industri 4.0. Trods det viser analysen samtidig, at Industri 4.0 kan skabe nye danske arbejdspladser og løfte virksomhedernes indtjening med 30 milliarder kroner om året. 

#INNOTALK
Om Innotalk
Åben sektion, Om Innotalk

Innotalk består af gå-hjem-møder med præsentationer fra førende forskere, politikere og eksperter i samarbejde med Danske Universiteter, DEA, DI, Dansk Metal.

Kontakt
Åben sektion, Kontakt

Pernille Rype, Kommunikationschef, Innovationsfonden
Tlf.: 6190 5060, mail: pernille.rype@innofond.dk