Brainstorm

116 iværksættere skal gøre idéer til virkelighed

116 innovative iværksættere fordelt på 72 startup-teams er blevet udvalgt af Innovationsfonden til en Innofounder-investering. Forskudt over de kommende måneder påbegynder iværksætterne et 12 måneders forløb, hvor de skal udvikle deres iværksætter-idé og bygge en virksomhed op omkring den. Det første hold har kickoff i dag.

Når en stribe iværksættere i dag tager hul på Innovationsfondens Innofounder-forløb, dedikerer de sig til at arbejde fuld tid på at udvikle deres innovative iværksætter-ideer fra de tidlige faser til et stadie, hvor deres startup er klar til at gå på markedet eller hente investeringer.

Med Innofounder-bevillingen får iværksætterne finansiering i form af løn i 12 måneder, og de modtager samtidig sparring og læring via workshops, mentorsessions og feedback fra andre iværksættere, så de kan modne deres idéer og udvikle sig som iværksættere.

Innovationsfonden investerer via Innofounder-programmet i, at lovende idéer omsættes til nye løsninger, der har potentiale til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark, og som desuden bidrager til at løse nogle af samfundets udfordringer. Og idéerne på det nye Innofounder-hold spænder vidt.

Se eksempler på tre af de iværksættere, der har modtaget en Innofounder-bevilling i denne runde:

Plantebaseret fisk
Var det noget med et stykke sushi uden fisk? Eller en mundfuld ceviche lavet af grøntsager? Mens plantebaseret kød buldrer frem, går udviklingen inden for fisk knap så hurtigt. Det vil et dansk firma lave om på. Idémager Ida Speyer vil videreudvikle firmaets produkter baseret på tomater og auberginer tilsat naturlige ingredienser som olivenolie, tang og soja for at give smag og tekstur. Produkterne kan allerede nu købes hos udvalgte sushi-restauranter i København.

Nano-bobler giver nyt liv
Fiskene dør, og indholdet af giftige blågrønne alger stiger. Det er den triste virkelighed for mange søer og vandløb, når sommeren er over os, og solen skinner. Vandet får ganske enkelt ikke ilt nok, men med en ny dansk opfindelse baseret på japansk nano-boble-teknologi kan forskerne puste nyt liv i vandmiljøet. De to forskere har bygget et såkaldt Nano-boble-iltningsanlæg drevet af solceller, og med deres startup LakeAid vil de bl.a. udføre testsalg og få driftserfaring fra forskellige søer.

Klar tale
Rundt regnet 250.000 børn har problemer med at udtale ordene rigtigt, og det kan være en hæmsko både rent fagligt, men det kan også gøre det svært at knytte nye venskaber. Den slags udfordringer kan en talepædagog hjælpe med, men hvis det står til et dansk firma, skal der også være hjælp at hente i den digitale verden. Listen to the Rainbow hedder programmet, som taler til flere sanser på en gang, altså multisensorisk, og som kan vise barnet, hvor udtalen er forkert, og hvor der skal trænes.

Læs mere om Innofounder-programmet. Næste ansøgningsfrist er d. 31. marts 2022 kl. 12.00