reimann

Cathrine K. Reimann: "Det mindste, jeg kan gøre, er at være tilgængelig"

Cathrine K. Reimann vil gerne have flere kvindelige rollemodeller frem i lyset. Som en af Innovationsfondens Innowomen har hun derfor ambitioner om at være tilgængelig for andre kvindelige iværksættere, som har brug for sparring og gode råd.

Cathrine K. Reimann har altid drømt om at få fod under eget bord. At blive selvstændig med eget firma. I starten af 2021 lykkedes det, da hun sammen med seks andre etablerede Landfolk.com, en digital markedsplads til udlejning af håndplukkede sommerhus. På lidt mere end et år er virksomheden blevet en stor succes og har bl.a. modtaget en investering på et tocifret millionbeløb fra Anders Holch Povlsens investeringsselskab, Heartland.

Cathrine K. Reimann er uddannet Kaospilot og har desuden en kandidat fra CBS i Mangement of Creative Business Processes. Hun har blandt andet arbejdet i Airbnb med ansvar for værter i hele det nordiske marked og spillede en central rolle i forhandlingerne om den skatteaftale, Airbnb indgik sammen med SKAT i 2019. Da Corona slog bunden ud af bolig-udlejningsmarkedet, opstod muligheden for at føre en fælles drøm ud i virkeligheden, og det blev startskuddet for Landfolk. Noget af det, der især kendetegner Landfolk, er en konstant stræben efter diversitet.

- Som founder-team vægter vi diversitet, fordi vi ved, at det skaber de bedste resultater. Vi er forskellige både i forhold til alder, køn og erfaring indenfor iværksætteri. Det er virkelig en gave at være omgivet af mennesker, der bidrager med så forskellige kompetencer, og hvor vi alligevel har følelesen af at være på vej mod samme mål, siger Cathrine K. Reimann.

- Diversitet er i høj grad noget, der kommer til udtryk i den måde, en virksomhed bliver bygget op på. Der er ingen tvivl om, at Landfolk ser væsentligt anderledes ud netop fordi, vi er to kvindelige medstiftere. Ligesom Landfolk ville være et helt anderledes koncept, hvis der kun var mandlige stiftere. Det er heldigvis ikke tilfældet, fortæller Cathrine K. Reimann.

Et karikeret billede af iværksættere

Selvom Cathrine K. Reimann, der er flyttet til Aarhus med sin familie i forbindelse med opstarten af Landfolk, er sikker på, at hun er havnet på den rette hylde, har det ikke været uden bump på vejen at nå dertil.

- Jeg har følt mig usikker, fordi der hersker et karikeret billede af, hvad det vil sige at være iværksætter. Man skal jo egentlig helst være en ung mand med en STEM-baggrund (science, technology, Engeneering og Math) og uden nogen forpligtelser, før nogen vil tro på, at man vil lykkes med at skabe en seriøs forretning. Buzz-words som skalering og automation er vigtigere end noget andet, da det hele jo helst skal gå rigtig hurtigt. Jeg har tårnhøje ambitioner for Landfolk, det skal der ikke være nogen tvivl om, men for mig er det også et kæmpe succeskriterium, at vi skaber gode relationer mellem vores sommerhusejere og gæster, samtidig med at vi sikrer en rar arbejdsplads for vores medarbejdere. Det er faktisk det, der betyder allermest for mig, siger Cathrine K. Reimann.

Hep og opbakning

For Cathrine K. Reimann føltes det naturligt som helt ny iværksætter at række ud til andre, der har prøvet det før. Og helst kvindelige iværksættere, som hun kunne identificere sig med, da det både føltes nemmere og mere relevant at få lige netop deres råd.

- Hvis man tror på hypotesen om, at man har tendens til at række ud til en, der minder om en selv, har mandlige iværksættere allerede en fordel bare fordi, de er mænd. I og med at der er langt flere mandlige iværksættere, er der også langt flere at spejle sig i. Kvinder har derfor en forpligtelse til at hjælpe netop kvinder, for det er kun, hvis kvinder står sammen og løfter hinanden op, at der kan ændres på de tarvelige statistikker, der er realiteten i dag, siger Cathrine K. Reimann.

Hep og opbakning

Det vil Cathrine K. Reimann gerne være med til at støtte op om, og hun stiller sig derfor til rådighed for kvinder, som drømmer om at blive iværksættere. Konkret ved at dele sin historie og erfaringer fra at være et diverst founder team, og hvordan man kan bringe kompetencer som relationsarbejde i spil som iværksætter.

- Jeg har selv oplevet kvindelige iværksættere tage imod mig og mine mange spørgsmål med åbne arme, og i mit virke som Innowomen-ambassadør er det min fornemmeste opgave at være lige så tilgængelig og nem at række ud til, siger Cathrine K. Reimann.

 

Du kan læse mere Innovationsfondens Innowomen her

 

CV: 

2021: Medstifter af Landfolk

2019 – 2020: Community Programme & Incubator Manager, Airbnb

2017: Master's degree, MSc, Management of Creative Business Processes, CBS

2012: Uddannet Kaospilot

1986: Født i Aarhus