Sascha Louring

Sascha Louring: Det er vigtigt for mig, at mit arbejde gør en forskel for andre

Sascha Louring er seniorkonsulent og projektleder ved Teknologisk Instituts Tribologicenter og har en ph.d. i Nanoscience fra Aarhus Universitet. Hun har altid været begejstret for naturvidenskaben og måden, hvorpå den kan anvendes til at skabe løsninger, der kan bruges ude i virkeligheden og gøre en forskel for andre.   

Som seniorkonsulent og projektleder på Teknologisk Institut arbejder Sascha Louring på både store og mindre projekter af kommerciel og forskningsrelateret karakter. Hendes primære fokus er på at udvikle og fremstille belægninger, hvilket gør det muligt for hende at kombinere sin faglighed med virkelighedens problemstillinger.

-Jeg synes, at det er spændende at undersøge, hvordan de belægninger, vi arbejder med og udvikler, opfører sig. Det er motiverende at udvikle noget nyt og sætte sig ind i nye problemstillinger og se, at det man udvikler kan bruges til noget i virkeligheden. Kombinationen af de to ting, er det, jeg elsker allermest ved mit arbejde, siger Sascha Louring.

De tynde belægninger, som Sascha Louring beskæftiger sig med, kan have en mange forskellige egenskaber. Anvendelsesområderne spænder bredt og hun præsenteres i sit arbejde for mange forskellige udfordringer, som kunder og projektpartnere har brug for løsninger til. Det kunne eksempelvis være at skabe en friktionsnedsættende og slidbeskyttende belægning til maskinkomponenter eller en belægning til forbedret formgivning af sprøjtestøbte plastprodukter, som gør det lettere at fjerne plastemnerne fra deres forme. Sidstnævnte arbejder hun med i det store internationale projekt, Super-Moulds, der er støttet af Innovationsfonden.

Engageret leder og nysgerrig praktiker

Som projektleder har Sascha Louring det overordnede ansvar for projekternes fremgang og dermed et ledelsesansvar, som hun selv finder meget givende, og som hun ser som en vigtig del af sin hverdag. Men selve udviklingen og det at have hænderne nede i materien er mindst ligeså vigtig for Sascha Louring, da det er her, hun kan bruge sin faglige baggrund fra universitetet.

-Lige nu arbejder jeg som projektleder og har overblikket på et overordnet plan, samtidig med, at jeg har hænderne nede i noget mere praktisk og konkret. At fremstille en belægning og efterfølgende analysere den, er det, jeg synes er spændende rent fagligt, men ledelsesdelen er jeg også rigtig glad for, og jeg ville ikke være det ene foruden, siger Sascha Louring.

Hun har en nysgerrighed på at lære nyt og et ønske om at blive ved med at udvikle sig i sit arbejdsliv. Med en baggrund indenfor nanoteknologi har hun en god faglig ballast, som hun kan bruge i mange sammenhænge. Samtidig har hun et overordnet mål om, at have andre for øje igennem hele i sin udvikling, da det er tanken om at skabe, hun motiveres af.

- Mine ønsker og drømme for fremtiden er at blive ved med at skabe noget som giver værdi for de virksomheder, som jeg arbejder med. Det betyder meget for mig, at mit arbejde har en konkret anvendelse og dermed gør en forskel for andre, fortæller hun.

Innowomen
En del af Innowomen
Åben sektion, En del af Innowomen

I december 2018 blev det første møde afholdt i et såkaldt ”gender sounding board” under titlen Innowomen. Otte iværksættere og forskere med tilknytning til fonden blev udpeget til herigennem at komme med input til fondens diversitetspolitik og være synlige rollemodeller for potentielle ansøgere til fondens programmer. I 2020 er yderligere fire medlemmer kommet til.

Forhåbningen er, at Innowomen-ambassadørerne og deres professionelle erfaringer kan inspirere flere talentfulde kvinder til at gå iværksætter- eller forskervejen - samt ansøge og i sidste ende modtage fondens investeringer.  

Sascha Louring er en af de nuværende 12 Innowomen.

Læs mere her

Sascha Lourings karriere
Åben sektion, Sascha Lourings karriere

Født 1984

2011 Master of Science (MSc) Nanoscience på Aarhus Universitet

2013 Ph.d. i Nanoscience på Aarhus Universitet

2013 R&D konsulent ved Teknologisk Institut

2019 R&D seniorkonsulent ved Teknologisk Institut